Soda, natūralus cheminis junginys, naudojama kepant ir gaminant maistą, tačiau ją taip pat galima naudoti riebalams ant keptuvių, orkaitės skardų ir prietaisų skaidyti.
Pridegusią keptuvę išvalysite be vargo
Robin Wilson dirba ekologinio dizaino srityje bei turi savo prekės ženklą „Clean Design Home“. Ji taip pat yra knygos „Clean Design: Wellness for Your Lifestyle“ (liet. „Švarus dizainas: sveikata jūsų gyvenimo būdui“) autorė.
R. Wilson pasidalijo informacija, kaip galima naudoti sodą nešvarioms, pridegusioms keptuvėms, skardoms ir puodams valyti.
Robin, teigė, kad naudojant valgomąją sodą ir baltąjį actą jūsų puodai ir keptuvės atrodys kaip nauji, rašo express.co.uk.
„Kartais keptuvės dugnas pridega, – aiškino ji. – Naudokite valgomąją sodą bei actą ir palikite mišinį trims ar keturioms valandoms. Tada nušveiskite ir keptuvė atrodys kaip visiškai nauja.“
Soda ir baltasis actas puikiai dera tarpusavyje. Acte esanti rūgštis skaido sodą, kuri išskiria anglies dioksido dujas. Anglies dioksido dujos padeda pašalinti purvą, nešvarumus ir riebalus nuo valomų paviršių.