Jei kišenę maloniai slegia sunki piniginė, šios vietos tikrai padės ją palengvinti...
10 vietoje įsikūrė restoranas, esantis Jungtinėse Valstijose, Floridoje. Virtuvėje vadovaujantis šefas Louis Palm gurmanams siūlo išskirtinę paslaugą -nenorintiems keliauti ir skiristi į Floridą, kulinaras pats atvyks į bet kurią JAV kampelį ir pagamins savo firminius pietus. Tokio malonumo kaina – 10 tūkstančių JAV dolerių, žinoma, neskaičiuojant papildomų išlaidų kelionei...
9 vieta. Sekanti sąrašo eilutė atiteko paryžietiškam „L'Espadon“. Šiame restorane galima užsisakyti keptų veršienos šonkauliukų arba jautienos kepsnio su „fua-gra“. Vietiniai padavėjai siūlo bulvių piurė su triufeliais ir kakava. Be to, virtuvės šefas Michel Roht kviečia pavakarieniauti už savo darbo stalo.
8 vieta. Įprastas aukštos klasės restoranas kažkur Miustik (Mustique) salelėje, Karibų pakrantėje. Šis kurortas garsėja, kaip geriausiai aptarnaujantis savo svečius - turtingiausius planetos žmones: karališkas šeimas bei aristokratų dinastijas. Keptas viščiukas, mango ir avokadų salotos, kuskusas su daržovėmis ir punšas su romu – čionykštis įprastos išvykos rinkinys. Visgi, tokią surengti gryname ore galėsite tik tuomet, jei apsistosite vienoje iš Miustiko vilų...
7 vietoje atsidūrė Belgijos restoranas, neturintis nuolatinio adreso. Mat rasti šį „besisupantį“ restoraną sąvarankiškai rasti bus sudėtinga, tad turistams rekomenduojama užsisakyti telefonu ir restoranas, krano pagalba, pats atkeliaus pas klientą... Neblogai, tiesa?
6 vieta. Šią vietą ekspertai skyrė dar vienai Niujorko maitinimo įstaigai. Restorane „Nino's“ lankytojams pasiūlys picą, gardintą ikrais, šviežiais amerikietiškais omarais bei lašišos ikrais su vasabi prieskoniais. Tokių vaišių vertė – 1000 JAV dolerių.
5 vietą užėmė „Fleur de Lys“ restoranas (Las Vegas). Virtuvės šefas Hubert Keller savo restoranui iškovojo aukštą vietą už originalųjį savo kūrinį - „flerburger'į“, į kurio sudėtį įeina japoniška marmurinė jautiena, triufeliai ir „fua-gra“. Paragauti norintys iš piniginės iškrapštyti turės 5 tūkstantėlius JAV dolerių... Tiesa, kad nebūtų taip apmaudu dėl ženkliai suplonėjusios piniginės į kainą įskaičiuotas ir 1995 metų „Chateau Petrus“ butelis, atkeliavęs iš Bordo provincijos.
4 vieta. Į geriausiųjų penketuką pateko prancūziškasis „Les Amis“, esantis Singapūre. Pastarojo virtuvėje gimsta patiekalai, kurių kiekviename yra baltųjų triufelių. Už pietus šiame restorane teks atseikėti 800 JAV dolerių (asmeniui).
3-čioji vieta atiteko „Ciragan Palace Kempinski“ restoranui (Stambulas). Čia gaminamas „Auksiniu“ vadinamas tortas, kuriame yra tikro valgomojo aukso (24 karatų). Desertas gaminamas iš prancūziškų miltų, o vaisiai net keletą metų marinuojami jamaikietiškame rome. Be to, į tortą dedamos ir vanilinės pupelės... Kainuoja šis prabangus gardumynas nei daug, nei mažai – 1000 JAV dolerių...
2 vieta. Jantvillyje (Kalifornija) įsikūrusiame „The French Laundry“ šefas Thomas Keller kiekvieną dieną kuria du meniu iš devynių patiekalų – pagrindinį šefo ir „daržovių“. Profesionalus kulinaras garantuoja, jog nė viename iš patiekalų tų pačių ingredientų nerasite. Malonumo kaina – 240 JAV dolerių.
1-moje vietoje – Daniel'io Boulud (Niujorkas) restoranas su savo firminiu patiekalu. Šmaikštus ir idėjų nestokojantis virtuvės šefas siūlo paragauti šampano su „auksiniais ikrais“ derinio... Kaina – 860 JAV dolerių.