Kombučia – tai nealkoholinis gėrimas, pagamintas iš fermentuotos arbatos. Jis gali būti skirtingų rūšių, tačiau dažniausiai – iš juodos arba žalios arbatos, o kartais ir jų mišinys. Kombučia atrasta prieš maždaug 2000 metų rytinėje Azijoje. Sklando legendos, jog vienuoliai, palikę arbatą kelioms dienoms, sugrįžę rasdavo joje susiformavusį grybą. Taip atrado naujus skonius ir naujas arbatos savybes. Parduotuvėje šį gėrimą buvo galima rasti Jungtinėse Amerikos Valstijose prieš 25 metus, nuo tada ir prasidėjo kombučios atsiradimas visame pasaulyje.
Laidos svečiai Robertas ir Rokas yra kombučios kūrėjai, kurių tikslas klientams perduoti tikrą, ne per daug perfiltruotą gėrimo skonį ir tikrumą. Jie vykdo tiek pirminę, tiek antrinę fermentaciją, leidžiant gamtai reikštis natūraliais procesais bei išgauti kokybišką produktą. „Pats jaučiau asmeninį poreikį rasti tokios kombučios, kokios norėčiau nusipirkti“,- teigia gėrimo „OhmBucha“ kūrėjas Robertas.