Padažui reikės: 3 kg pomidorų; 4 raudonųjų paprikų; 5 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 3 v.š. druskos; 150 ml 9% acto; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 a.š. cinamono; 1 a.š. maltos kalendros; 1 a.š. džiovintų bazilikų.
Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus. Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius. Virkite 1–1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti.
Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių. Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais. Atvėsusius laikykite šaltai.