• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jei dar vis turite pomidorų, pasigaminkite jų šiuo būdu ir bus puikus garnyras prie antro patiekalo“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

„Jei dar vis turite pomidorų, pasigaminkite jų šiuo būdu ir bus puikus garnyras prie antro patiekalo“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

Reikės: pomidorų; agurkų; svogūnų;

Marinatas: 1 l vandens; 1 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 v.š. acto (9%); 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui); 12 lauro lapelių, juodųjų pipirų;

Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.

Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu. 

Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30min. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.

P.s. iš vienos normos gaunasi 3 stiklainiai po 0,75 l ir 1 stiklainis po 0,5 l.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų