Maisto specialistė turi žmogaus mitybos bakalaurą. Ji taip pat parašė dvi maisto gaminimo knygas: „The Recipe Is Simple“ir iš „From My Little Kitchen: recipes That Taste Like Home“.
Jos triukas, kaip supjaustyti svogūnus, šiuo metu turi jau 5,8 mln. peržiūrų „TikTok“ platformoje, rašo express.co.uk.
Pasidalijo naudinga gudrybe
Maisto ekspertė rašė: „Tik šiandien supratau, kad galiu taip supjaustyti svogūną. Prašau, pasakykite, kad nesu vienintelė.“
Virėja laikė svogūną stačiai, nupjovusi apačią tam, kad jis stovėtų stabiliai. Tada ji laikė svogūną ties galu ir supjaustė jį į skilteles.
Tada ji apvertė svogūną ant šono ir supjaustė skilteles. Taip svogūnus galima susmulkinti į tobulus kubelius. „TikTok“ naudotojai greitai pagyrė už tai, kad moteris pasidalino tokiu patarimu.
Vienas rašė: „57 metus praverkiau, pjaustydama svogūnus tik tam, kad sužinočiau tai.“ Kitas sakė: „To turėtų mokyti darželiuose – išgelbėtumėte visus!“
Vienas gerbėjas pakomentavo: „Geriausia tai, kad tokiu būdu svogūnas neišskiria sulčių, nuo kurių apsiverkiame.
„TikTok“ išmokau daugiau nei mokykloje“, – pastebėjo kitas.
Tačiau kai kurie šį triuką sužinojo dar vaikystėje. Viena pasakė: „Mano senelė naudoja šią techniką nuo tada, kai esu maža mergaitė. Mano senelė ir mama, gyvenusios kaime, prieš 30 metų taip pjaustė svogūnus“.
Kodėl nuo svogūnų verkiame?
Pjaustant svogūnus atsiveria ląstelės, pilnos skysčio. Šis skystis susilieja su iš siera, kurią svogūnai sugeria iš dirvožemio kartu su kitomis mineralinėmis medžiagomis, rašo express.co.uk.
Taip pasigamina sinpropanetilo S oksidas, kuris virsta garais ir paveikia akis. Tai sukelia deginimo pojūtį, dilgčiojimą, kuris sukelia ašaras.
Kaip nustoti verkti nuo svogūnų
Yra įvairūs metodai, kurių pagalba išvengsite verkimo nuo svogūnų.
Užšaldymas
Užšaldyti svogūnai turėtų skleisti mažiau sinpropanetilo S oksido, taip apsaugant akis – priklausomai nuo to, kaip greitai juos pjaustote.
Mirkymas
Siūloma svogūnus per naktį užmerkti į šaltą vandenį ir taip sulėtinti akių dilgčiojimą sukeliančių cheminių medžiagų gamybą.
Duona
Kai kas tvirtina, kad duona tarp dantų, kol pjaustote svogūnus, gali padėti, nes duona sugers svogūnų išskiriamą cheminę medžiagą.
Dėvėkite akinius
Tiesiog saugokitės, kad dujos nepatektų į akis po akiniais, ir ramiai pjaustykite.