• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai mėgstu cukinijas ir dažnai jas naudoju savo patiekaluose. Daržovė, kuri tinka visur ir prie bet to. Šiandien užsimaniau išsikepti blynelių su viso grūdo avižiniais dribsniais. O kai labai užsimanai, tai netrukus ir pasigamini. Bet kokio gardumo gavosi blyneliai“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Labai mėgstu cukinijas ir dažnai jas naudoju savo patiekaluose. Daržovė, kuri tinka visur ir prie bet to. Šiandien užsimaniau išsikepti blynelių su viso grūdo avižiniais dribsniais. O kai labai užsimanai, tai netrukus ir pasigamini. Bet kokio gardumo gavosi blyneliai“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: (1012 blynelių ): 1 cukinijos, 2 kiaušinių, 2 v.š. viso grūdo avižinių dribsnių, 2 v.š. avižinių miltų, laiškinių česnakų (džiovintų), prieskoninių žolelių, druskos, aliejaus kepimui.

Cukinijos blynų receptas

Cukiniją sutarkavau burokine trintuve ir skystį išspaudžiau, išspaudus gavosi 3 saujos. Į dubenį sudėjau cukiniją, įmušiau kiaušinius, sudėjau dribsnius, miltus ir pagardinau prieskoniais. Masė gaunasi tiršta.

Blynelius kepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių. Patiekiau su natūraliu jogurtu.

P.s. Jei neturite avižinių miltų, galite susimalti avižinius dribsnius arba miltus naudoti tokius, kokius turite.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų