Reikės: (10–12 blynelių ): 1 cukinijos, 2 kiaušinių, 2 v.š. viso grūdo avižinių dribsnių, 2 v.š. avižinių miltų, laiškinių česnakų (džiovintų), prieskoninių žolelių, druskos, aliejaus kepimui.
Cukinijos blynų receptas
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve ir skystį išspaudžiau, išspaudus gavosi 3 saujos. Į dubenį sudėjau cukiniją, įmušiau kiaušinius, sudėjau dribsnius, miltus ir pagardinau prieskoniais. Masė gaunasi tiršta.
Blynelius kepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių. Patiekiau su natūraliu jogurtu.
P.s. Jei neturite avižinių miltų, galite susimalti avižinius dribsnius arba miltus naudoti tokius, kokius turite.