Bet visgi, kas iš tiesų vyksta, kai žmogus kažką valgo?
Anaiptol, jums nereikėtų galvoti apie paragavimą savo draugų, nes jie gali pradėti galvoti taip pat. Tačiau neverta slėpti, žmonės vieni kitus valgo jau ilgą laiką.
Pasak BBC, vienas iš pirmųjų užfiksuotų žmogaus kanibalizmo atvejų įvyko dar prieš 15000 metų Gough‘s urve, netoli Bristolio. Mokslininkai gali patvirtinti, kad mūsų protėviai atverdavo kaulus, kad suvalgytų kaulų čiulpus. Be to, rasta įrodymų, kad Prancūzijoje ir Nyderlanduose taip pat buvo kanibalizmo atvejų prieš 100000 metų.
Žemiau pateiktame filmuke taip pat pasakojama, kad net iki XX-ojo amžiaus, žmogaus kraujas buvo naudojamas kaip vaistas kai kurios Europos dalyse.
Koks žmogienos skonis?
Žmonės tikrai yra iš raudonos mėsos, kadangi mūsų raumenys pilni mioglobino. Vidutinis žmogus turi 81.000 kalorijų – vien šlaunys kiekviena turi po 10.000 kalorijų. Širdis taip pat yra maistinga ir turi maždaug 700 kalorijų.
Remiantis mažai tikėtinais įrodymais (daugiausiai iš žudikų pasakojimų ir negyvėlių tyrinėtojų), žmogienos skonis prilyginamas kiaulienai ar veršienai. Nors žmogaus mėsą degustavęs robotas ją identifikavo kaip paprastą kumpį.
Kodėl pavojinga valgyti žmogieną?
Kaip buvo paaiškinta ir vaizdo įraše, žmogaus mėsą pavojinga valgyti dėl joje esančių prionų – proteinų dalelių, sukeliančių ligas.
Prieš maždaug 50 metų Papau Naujojoje Gvinėjoje egzistavo paprotys suvalgyti lavoną po meilės akto.
Dėl žmogaus audinio valgymo išsivysto liga, vadinama Koru arba „juoko liga“. Ji atsiranda todėl, kad žmogaus kūne esančiuose baltymuose susikaupę daug prionų, kurie nesusinaikina prie mažos temperatūros. Liga paveikia smegenyse esančias nervų ląsteles – nužudo jas. Tai populiariai sakant, galima pavadinti išprotėjimo sukėlimu, nes smegenys tampa „tuščios“.
Tikimės, jums užteks šių priežasčių ir niekada net negalvosite ragauti žmogaus mėsos.