Kiaušiniai yra kiekvieno šaldytuve ir naudojame juos kone kasdien. Todėl labai svarbu išsirinkti šviežius ir kokybiškus kiaušinius.
Kaip atskirti?
Paprastas bandymas gali būti atliekamas su stikline vandens, kad galėtumėte patikrinti kiaušinių šviežumą. Įdėkite kiaušinį į stiklinę vandens ir pažiūrėkite, kas atsitiks.
Jei kiaušinis nuskęsta ir lieka dugne - kiaušinis yra šviežias ir gali būti valgomas. Jei jis nusileidžia, bet stovi kampu, tai kiaušiniui apie 1-2 savaitės. Jei kiaušinis plaukioja ant vandens paviršiaus, jis yra per senas ir tokio kiaušinio valgyti negalima. Kai kiaušinis tampa senesnis, apvalkalas suteikia daugiau oro, todėl senas kiaušinis plūduriuoja.
Taip pat yra būdas išsiaiškinti skirtumą tarp ūkyje šviežių paukštienos kiaušinių ir įprastų kiaušinių iš maisto prekių parduotuvės. Atkreipkite dėmesį į trinių spalvą. Ūkininkų augintų vištų kiaušiniai turi tamsesnį sočiųjų spalvų trynį, o įprastas kiaušinio trynys yra blyškus.