Vaikinai su kitomis keturiomis kambariokų poromis varžosi dėl teisės apsigyventi prabangiausiuose Lietuvoje studentiškuose apartamentuose – „Zanussi“ kambaryje, suprojektuotame architektės Rūtos Bagdzevičiūtės ir įrengtame viename iš Vilniaus Didlaukio g. studentų bendrabučių. Jau trečiojo konkurso nugalėtojai paaiškės spalio pradžioje.
Elitiniai pusryčiai
100 ml grietinėlės (kuo riebesnės)
100 ml pieno
60 g cukraus
1.5 arbatinio šaukštelio želatinos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
4 konservuoto persiko puselės
6 šaukštai degtinės
1 šaukštas skysto medaus
3 didelės žalios kriaušės
2 žaliosios cintrinos
100 g juodo šokolado
100 g sviesto
100 g cukraus
1 šaukštas miltų
10 kiaušinių (prireiks tik 6, bet tuo atveju jei nepavyktų norime apsidrausti)
1 šaukštelio kviečių sėlenų
***
1,5 arbatinio šaukštelio (toliau a. š.) želatinos supilame į dubenėlį ir užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų želatiną, po to išmaišome ir paliekame 5 min.
100 g grietinėlės pašildome, bet neužverdame, į ją suberiame 55 g cukraus bei 1 a. š. vanilinio cukraus.
Kitame dubenyje pašildome pieną ir į jį suberiame ištirpusią želatiną ir išmaišome. Pieno ir želatinos mišinį supilame į dubenį, kuriame yra grietinėlė, po to išmaišome, atvėsiname iki kambario temperatūros ir supilame į formeles (mes supylėme į tuščią, gerai išplautą kiaušinio lukštą). Formeles įdedame į šaldytuvą ir palaikome valandą kad sustingtų.
Išlydome 100g sviesto, į jį suberiame 100g susmulkinto juodo šokolado ir išlydome. Visą mišinį suberiame į dubenį ir sumaišome su 100 g cukraus. Palaukiame kol truputėlį atvės, įdedame tris kiaušinius ir išmaišome, po to įdedame šaukštą miltų. Visą mišinį supilame į skardą, įdedame į orkaitę ir kepame apie 25 min. 190 laispnių temperatūroje.
Dubenyje sutriname konservuotus persikus, įpilame degtinės pagal skonį, šiek tiek medaus ir išmaišome.
Kriaušes supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklas ir pačias kriaušes supjaustome su bulvių skustuku. Supjaustytas kriaušes apšlakstome citrinų sultimis įdedame keletai minučių į orkaitę, kad suminkštėtų.
Mes siūlome pateikti patiekalą ant medinės nedidelės stačiakampės pjaustymo lentelės, kiaušinius su panacotta į supjaustytą kartoninę kiaušinių dėžutę į kiekvieną kaušinį šiek tiek išskaptuojame ir įdedame persikų ir degtinės tyrelę, kad atrodytų kaip kiaušinio trynys. Pyragą supjaustome kvadratiniais gabalėliais, apibarstome sėlenomis, kad atrodytų kaip duonos riekės ir padedame šalia kiaušinių. Supjaustytas kriaušes padedame šalia pyrago ir kiaušinių, bei apibarstome sutarkuotą laimo žievele. Skanaus.