Kate Freebairn iš Vakarų Australijos savo „Facebook“ puslapyje „The Pantry Mama“, pasidalino puikia idėja.
Pasidalinusi į stiklainius sudėtų daržovių nuotrauka ji rašė: „Į vandenį panardintos morkos ir salierai. Salierai laikė dvi savaites, o morkos – beveik mėnesį."
Ji pridūrė: „Tik nepamirškite kasdien keisti vandens“. Taip pat nurodė, kad stiklainius geriausia laikyti šaldytuve.
Jos pasekėjus nustebino šis triukas, o kiti prisipažino, kad jau tai išmėgino ir dalijosi savo patarimais.
Vienas parašė: „Mano vyras tai darė metų metus ir iš pradžių galvojau „KĄ?“, bet tai veikia nuostabiai gerai! Bet taip, keiskite vandenį 1-2 kartus per dieną.“
Kitas pridūrė: „Aš tai darau su salotomis, taip jos neruduoja“.
Trečias sakė: „Kodėl gi nežengus žingsnį toliau ir įpylus druskos! Palikite jas kelioms dienoms ant virtuvės stalo, o tada stiklainyje turite raugintas daržoves! Dar maistingiau!“.