3 litrams marinato: cukrus: 8 valgomųjų šaukštų; druska: 4 valgomųjų šaukštų; 9% actas: 12 valgomųjų šaukštų; vanduo.
6-iems 1 litro stiklainiams: česnakas: 12 skiltelių; lauro lapeliai: 18; krapai: 12 skėtukų (ir dar kotelių supjaustytų pridėjau); kvepiantieji pipirai: po keletą žirnelių; petražolės: po 1 šakelę į stiklainį; kalendros grūdeliai: po 0,5 šaukštelio.
Daržovėms: pasirinktai kokias tik mėgstate arba turite namie.
Pirmiausia į vieno litro stiklainius sudedame prieskonius.
Pasiruošiame daržoves (surašau kokias naudojau aš): Morkas supjaustome vieno centimetro įstrižais gabaliukais, raudoną ir geltoną papriką skiltelėmis, kalafioro galvutę išskirstome į mažesnius žiedynus, agurkams nupjaustome tik galiukus, pomidorus dedame nepjaustytus.
Sudedame daržoves į stiklainius, į tarpelius vis kokį skėtuką krapų, arba petražolės šakelę užkišame.
Užpilame verdančiu vandeniu ir laikome kol visiškai atvės. Po to vandenį nupylilame ir užpilame verdančiu marinatu. Uždarome metaliniais užsukamais dangteliais.
Stiklainius apverčiame ir pridengusios rankšluosčiu paliekame iki kito ryto. Kitą dieną nunešame į rūsį. Skanaus!
Šaltinis: worldrecipes.esu/ Virtuvės kerai tinklaraštis