• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visų pirma, įsigijus mėsą, ją reikėtų užšaldyti kaip galima greičiau nuo įsigijimo, bet ne vėliau kaip iki ant pakuotės nurodyto galiojimo termino pabaigos. Pasibaigus mėsos galiojimo terminui, mėsa yra laikoma netinkama šaldymui, gaminimui ir valgymui,  nes  mėsos savybės jau gali būti pakitusios ir tai gali sukelti susirgimus.

Visų pirma, įsigijus mėsą, ją reikėtų užšaldyti kaip galima greičiau nuo įsigijimo, bet ne vėliau kaip iki ant pakuotės nurodyto galiojimo termino pabaigos. Pasibaigus mėsos galiojimo terminui, mėsa yra laikoma netinkama šaldymui, gaminimui ir valgymui,  nes  mėsos savybės jau gali būti pakitusios ir tai gali sukelti susirgimus.

REKLAMA

Šaltis – tai natūralus „konservantas“, kuris stabdo mikroorganizmų augimą ir dauginimąsi. Taigi užšaldžius mėsą dar nepasibaigus gamintojo nurodytam galiojimo terminui, galima prailginti jos galiojimą keletą ar net keliolika mėnesių.

Šaldyta mėsa bus saugi vartoti, jeigu bus užšaldyta iki gamintojo nurodyto galiojimo termino bei ekspertų patarimu, norint mėsą išlaikyti kokybišką šaldiklyje, reikėtų laikytis šių šaldymo terminų:

9 mėn. – paukštienos dalys,

12 mėn. – visa paukštienos skerdenėlė,

3-4 mėn. – paukštienos subproduktai,

4-12 mėn. – kitos rūšies išpjaustyta mėsa,

3-4 mėn. – smulkinta mėsa,

8-12 mėn. – laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsa.

Naudinga žinoti

Užšaldomą mėsą svarbu sandariai supakuoti. Ant pakuotes, kurioje bus šaldoma mėsa, rekomenduojama nurodyti užšaldymo datą - taip nepasimirš kada mėsa buvo užšaldyta ir neužsiliks šaldiklyje per ilgai. Reikėtų stengtis mėsą šaldyti kuo mažesniais kiekiais, kad jos vidaus temperatūra kaip galima greičiau pasiektų -18 °C.

Atitirpinta mėsa turi būti laikoma šaltai ir ją reikėtų pradėti ruošti nedelsiant, ne vėliau kaip per 24 val, rašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos puslapyje.

Kai tokia mėsos kaina už lenkta, tai į saldikli nebėra ką dėti, nusiperki gabalėlį ir suraitoji, su tokiomis kainomis tik Vytautas imperatorius gali kasdien kepti kepsnius
Antonina iš centrinės taip pasakė.
Antonina iš centrinės taip pasakė.
Galioja kol suvalgai.
Valgiau ir aš tarybinės armijos konservus 20 metų senumo
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų