• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagaliau atėjo metas, kada kasdien galima pasilepinti braškėmis. Žinoma, jų turgavietėse yra įvairių: ir tobulai atrodančių, tačiau ypatingu skoniu neišsiskiriančių graikiškų, ir lenkiškų, ir pirmų lietuviškų. 

23

Pagaliau atėjo metas, kada kasdien galima pasilepinti braškėmis. Žinoma, jų turgavietėse yra įvairių: ir tobulai atrodančių, tačiau ypatingu skoniu neišsiskiriančių graikiškų, ir lenkiškų, ir pirmų lietuviškų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kaip išsirinkti braškes, kurios būtų tokios skanios, kad primintų tas, kurios kadaise augo pas močiutę darželyje? Yra keli triukai, padėsiantys atskirti braškes. Įsiminkite juos ir mėgaukitės tik skaniomis ir šviežiomis braškėmis. 

REKLAMA

Kvapas. Visų pirma, prieš pasirenkant braškes, būtinai jas pauostykite. Braškių aromatas turi būti gaivus, jis turi priminti žemuoges. Jei juntate kitokį kvapą, braškių nepirkite. Natūraliu būdu išaugintos braškės kvepės taip, kad išsyk pajusite, jog jos šviežios. 

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas kokybės indikatorius yra vadinamoji braškės uodegėlė. Jos lapai turi būti žali ir dideli. Kuo didesni lapeliai, tuo, tikėtina, braškė šviežesnė ir neseniai nuskinta. 

Jei jūsų akį patraukė itin ryški, didelė, taisyklingos formos braškė, tikėtina, kad ji tikrai nebus malonaus skonio. Tikėtina, kad ji buvo auginama pasitelkiant ir chemiją, kuri prisotinta kenksmingų medžiagų. Uogos turi atrodyti natūraliai, o kuo jos mažiau taisyklingos, tuo, tikėtina, bus saldesnės. 

Dėmesys spalvai: yra žmonių, kurie renkasi vyšninės spalvos braškes, nes galvoja, kad tokios uogos bus gerai sunokusios, tačiau tai nėra tiesa: didelė tikimybė, kad pernokusios braškės bus pradėjusios pūti ir jus jomis apsinuodysite. Venkite valgyti tokias ir pirkite tik tas braškes, kurios yra ryškiai raudonos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų