Tinklaraštyje pasidalinta klinikose gauto maisto nuotraukomis ir trumpu moters pasakojimu apie pateiktą meniu:
„Kauno klinikos. Vaikų neurologijos skyrius. Kas nevalgo morkų, sėdės alkani, morkos praktiškai visur, susidaro įspūdis, kad klinikos jas kaip labdarą gauna. Vakarienė vaikui (blynai iš kažko).
Vakarienė mamai (grikių-morkų apkepas, visai skanus). Pusryčiai abiems vienodi, susipjaustėm į košę nuo vakarienes likusį bananą ir labai skaniai susivalgė.
Pietūs (vaikui) – kopūstų sriuba, bet joje buvo daugiau morkų nei kopūstų. Antras patiekalas aiškus, bet irgi su daug morkų.
Mamos pietūs – sriuba ta pati, ir lyg ir maltinukas, neaiškios kilmės mėsa ir su daug morkų, maltinukas liko nevalgytas, nes su labai daug kremzlių buvo.“
Šiuo metu pacientai maisto kokybe nesiskundžia
Naujienų protalui tv3.lt susisiekus su Kauno klinikų atstovais, Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Ieva Jankauskienė komentuoja, kad Kauno klinikose kasdien maistas ruošiamas maždaug 2000 čia besigydančių pacientų.
„Mums svarbi jų nuomonė ir patirtys, todėl kiekvieną mėnesį vertiname pacientų pasitenkinimą maisto kokybe, atliekame apklausas. Šiuo metu pacientų pasitenkinimo rodikliai yra geri, nėra kokybės pablogėjimo požymių“, – teigia ji.
I. Jankauskienė teigia, kad dėl minėto atvejo nusiskundimo nesulaukė. Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė taip pat pasakoja, kad per dieną yra pagaminama iki 6000 maisto porcijų pacientams, kurios specialiais maisto konteineriais-traukinukais išvežiojamos po Kauno klinikas.
„Kauno klinikose veikia rekonstruota ir atnaujinta maitinimo sistema, įdiegtos pažangios maisto gaminimo technologijos. Maistas Kauno klinikų pacientams ir ligoninės filialų pacientams gaminamas toje pačioje virtuvėje, užimančioje beveik 1600 kv. m.
Maistas pacientus pasiekia nepakeitęs savo temperatūros. Kauno klinikose maistas ruošiamas atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos teikiamas rekomendacijas bei dietą, paskirtą ligoninės dietologo, todėl, jei yra būtina, gali būti skiriama individuali dieta, atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę bei diagnozę.“, – komentavo I. Jankauskienė.
Apžvalgos autorius: Riebus katinas
- Ne kartą gydžiausi ligoninėse, kai sergi net apetito nebūna, taip kad nėra ko kelti bangas ... Ligoninė NE restoranas.
yra ten ir kavinuke ir valgykla gali pasirinkti ka tik nori.