Ir nors bananai yra puikus sveikas užkandis, bet jie pietų dėžutėje būdami per ilgai gali suminkštėti ir paruduoti, taip tapdami beveik nevalgomais.
Jei toks scenarijus yra pažįstamas, daugiau nereikės nervintis, nes viena mama rado būdą, kaip sustabdyti bananų patamsėjimą.
Vienoje „Facebook“ grupėje mama pasidalino savo triuko nuotraukomis kartu su paaiškinimu, kuriame išsamiai aprašytas jos naudojamas metodas.
Ji rašė: „Kiekvieną kartą paskelbdama savo vaikų priešpiečių dėžutės nuotrauką, sulaukiu klausimų apie bananus. Taigi, bananus pjausčiau/ padariau šią pietų dėžutę sekmadienio vakarą (darau dviems dienoms vienu metu). Pjaustydamos bananus palikite žievelę, bet ją įpjaukite ties viduriu ir vidus vis tiek bus tobulas. Galai šiek tiek paruduos, bet nebus blogai."
Ir pridūrė: "Šiandien dukra nevalgė mokykloje, todėl visą dieną bananai ir buvo jos priešpiečių dėžutėje su ledo paketu".
Nuotraukose matyti, kad mama į vaiko pietų dėžutę buvo įpakavusi vos pusę banano, o ne supjausčiusi gabalėliais, bet įpjovė žievelę centre.
Nors ji pripažino, kad galai yra šiek tiek rudi, bet mama prisiekia, kad šis triukas leidžia bananui išlikti šviežiam kur kas ilgesniam laikui.
Šis triukas pasirodė genialus daugeliui: viena moteris teigė, kad ji naudojo tą patį triuką, o kita pateikė dar vieną vertingą patarimą, kaip išlaikyti bananus šviežius.
Ji sakė: „Užpilkite apelsinų sulčių ant supjaustyto banano – jis nustos ruduoti“.