Jums reikės: Valgomosios sodos; Vandens; Guminių pirštinių; Drėgnos šluostės; Plastikinės ar silikoninės mentelės; Butelio su purkštuku; Balto acto.
Iš orkaitės išimkite groteles, skardas, indus ir bet kokius kitus daiktus, kuriuos ten laikote. Padėkite juos į šalį. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pusę stiklinės valgomosios sodos su pora šaukštų vandens. Jų proporcijas pritaikykite taip, kad išeitų tepama pasta. Dažniausiai prireikia maždaug 3 valgomųjų šaukštų vandens – taip konsistencija būna geriausia.
Šią pastą tolygiai užtepkite ant visų orkaitės paviršių, išskyrus kaitinimo elementus. Jei orkaitė labai nešvari, gali prireikti pirštinių. Taip bus lengviau išvalyti visus, net ir nešvariausius, kampelius nesijaudinant dėl nagų. Įtrynus valgomąją sodą į nešvarumus ji kiek paruduos, taip pat kai kuriose vietos gali susimesti į gumulėlius, bet tai – nieko baisaus. Tiesiog stenkitės kaip įmanoma tolygiau soda padengti visą orkaitę, ypač riebaluočiausias jos vietas.
Sodos mišinį orkaitėje palikite mažiausiai 12 valandų arba pernakt. Tuo tarpu išvalykite groteles ir skardas.
Praėjus 12 valandų ar daugiau, pasiimkite drėgną šluostę ir išvalykite tiek sodos pastos, kiek išeina. Pridžiūvusią sodą nukrapštykite plastikine ar silikonine mentele. Gali pakakti ir drėgnos šluostės, bet mentelė padės išvalyti sunkiai pasiekiamas vietas. Galiausiai pasiimkite baltą actą buteliuke su purkštuku ir juo išpurkškite visas tas vietas, kuriose dar liko sodos.
Actas pradės reaguoti su soda ir užputos. Tuomet vėl pasiimkite drėgną šluostę ir ja išvalykite sodos ir acto putų likučius. Kartokite procesą tol, kol sodos visai nebeliks. Jei reikia, užpilkite dar vandens ar acto, kad orkaitė tviskėtų lyg nauja.