Tobulai traškių bulvyčių orkaitėje išsikepti visai nesudėtinga! Niekam apetito nekelia blyškios, ne iki galo iškepusios bulvės, bet tokias nesėkmes dabar galėsite pamiršti visiems laikams! Bulves kepti reikia ne keptuvėje, o orkaitėje. Darykite taip, kaip patariama šiame recepte, ir tikrai išsikepsite pačių gardžiausių bulvyčių.
Štai ko reikės 4 porcijoms: 1 kg bulvių, druskos ir pipirų, rozmarino, alyvuogių aliejaus.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Bulves supjaustykite vienodais 7–8 cm gabalėliais. Tada jas nuskalaukite, kad liktų mažiau krakmolo ir sudėkite į puodą su vandeniu bei trupučiu druskos. Vanduo turi visiškai dengti bulves. Vandenį užvirkite ir bulves pavirkite 6–7 minutes. Tada jas nukoškite ir 3 minutėms palikite kiaurasamtyje, kad nugaruotų ir kiek pravėstų, rašoma tips-and-tricks.co.
Kiaurasamtį gerai pakratykite, kad bulvių paviršių būtų kiek rupesnis – taip kepamos orkaitėje jos įgaus ypatingo traškumo. Kepimo skardoje bulves paskirstykite vienu sluoksniu ir įpilkite alyvuogių aliejaus arba įdėkite sviesto. Pabarstykite druska ir pipirais. Tuomet sumaišykite bulves su aliejumi ar sviestu. Orkaitėje jas kepkite 30 minučių, kol jos įgaus auksinį atspalvį ir bus trim ketvirčiais iškepusios. Dabar atėjo laikas slaptai gudrybei!
Pasiimkite bulvių trintuvą ir švelniai jas paspauskite, kad kiek susiplotų ir taip padidėtų paviršiaus plotas. Kuo didesnė dalis bulvės bus kontakte su kepimo indu, tuo jos bus traškesnės. Dar pagardinkite rozmarinais, bulves vėl pavartykite ir įdėkite atgal į orkaitę. Tuomet kepkite dar 40–45 minutes, kol jos gražiai paruduos ir bus traškios.