Lietuvoje pagamintus dribsnius „Oho” uždrausta realizuoti dėl juose nustatyto per didelio kiekio kumarino. Kumarinas – kvapioji medžiaga, kuri kaupiasi cinamono prieskoniuose. Palyginti nedideli kumarino kiekiai jautresniems žmonėms gali pažeisti kepenis, nors poveikis būna neilgalaikis. Cinamonas – prieskonis, gaunamas iš to paties pavadinimo medžių vidinės žievės. Jis naudojamas saldžių ir pikantiškų patiekalų gamyboje. Dribsniuose nustatyta 34,9 mg/kg kumarino, kai pagal galiojančius teisės aktus didžiausias leidžiamas šios medžiagos kiekis maisto produktuose yra 20 mg/kg. Lietuvoje kumarino kiekį maisto produktuose reglamentuoja Lietuvos higienos norma HN 53-1:2001 „Leidžiami vartoti maisto priedai. Leidžiamos vartoti kvapiosios medžiagos ir kvapiųjų medžiagų gamybos žaliavos" (Žin., 2002, Nr. 24-891). Dribsniai buvo pagaminti UAB Naujasis Nevėžis” (Jiesios g. 2, Ilgakiemis, Kauno raj.) pagal specialų užsakymą ir išplatinti tik Čekijoje, šios partijos produktai į Lietuvos rinką nepateko. Iš viso eksportuota 5 100 vnt. pakelių po 500 g. Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino grūdų produktų gamybos įmonę UAB „Naujasis Nevėžis”. Minėtos partijos dribsnių „Oho” įmonėje nerasta. „Lietuvoje mėginiai kumarinui nustatyti neimami, tokie tyrimai neatliekami. Kumarino sankaupos cinamone yra nevienodos (Ceilono cinamone randami maži kiekiai, kiniškame cinamone – didesni). Įmonės administracija atšaukė dribsnių su cinamonu gamybos receptūras, jos bus pakeistos numatant mažesnį cinamono kiekį. Gamybininkai taip pat įsipareigojo importuoti cinamoną iš kito tiekėjo”, – komentravo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Svetulevičiūtė. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atkreipia gyventojų dėmesį, kad ruošiantis Kalėdoms, reikėtų saikingai valgyti maisto produktus, kuriuose gausu cinamono.