Reikia: bulvių; bulvių krakmolo; kiaušinio trynio; druskos.
GAMINIMAS
Išsiverdu bulves, mes kai jas labai mėgstam tai verdu 1 kg. bulvių (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulvių rūšies), išvirtas bulves palikti, kad atvėstų (geriausiai tai būtų vakarykštes malti), sumalu per smulkų sietelį arba naudoju spec. įrankį bulvėms pertrinti.
Suploju dubenyje bulves, padalinu į 4 dalis (pirštu perbrėžiu).
Išimu vieną dalį, tą dalį dedu ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilu bulvių krakmolo, tiek kad susilygintų su likusiomis bulvėmis, jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos, įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.
Įberiu žiupsnelį druskos, įmušu kiaušinio trynį.
Viską išmaišyti ir formuoti nedideles bandeles, viduryje įspausti duobutę. Kuo mažesnės bandelės – tuo skanesnės. Virti pasūdytame vandenyje kol iškils į viršų. Išgriebti ir patiekti.
Šaltinis: Neringos blogas/ worldrecipes.eu