• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šios bandelės man buvo metų atradimas numeris vienas. Džiaugiuosi, kad išmokau jas gaminti, labai skanu tiek su kokiu nors padažu, tiek prie mėsos“, – sako recepto autorė.

„Šios bandelės man buvo metų atradimas numeris vienas. Džiaugiuosi, kad išmokau jas gaminti, labai skanu tiek su kokiu nors padažu, tiek prie mėsos“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Reikia: bulvių; bulvių krakmolo; kiaušinio trynio; druskos.

GAMINIMAS

Išsiverdu bulves, mes kai jas labai mėgstam tai verdu 1 kg. bulvių (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulvių rūšies), išvirtas bulves palikti, kad atvėstų (geriausiai tai būtų vakarykštes malti), sumalu per smulkų sietelį arba naudoju spec. įrankį bulvėms pertrinti.

Suploju dubenyje bulves, padalinu į 4 dalis (pirštu perbrėžiu).

Išimu vieną dalį, tą dalį dedu ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilu bulvių krakmolo, tiek kad susilygintų su likusiomis bulvėmis, jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos, įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.

Įberiu žiupsnelį druskos, įmušu kiaušinio trynį.

Viską išmaišyti ir formuoti nedideles bandeles, viduryje įspausti duobutę. Kuo mažesnės bandelės – tuo skanesnės. Virti pasūdytame vandenyje kol iškils į viršų. Išgriebti ir patiekti.

Šaltinis: Neringos blogas/ worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų