Birmingemo universiteto mokslinio medicinos skyriaus laborantai labai kruopščiai tyrė ir ištyrė chemines reakcijas, kurios vyksta verdant kiaušinius. Specialistai vienbalsiai sutarė: vandens po kiaušinių virimo išpilti nevalia!
Vandens savybės po kiaušinių virimo: kiaušinio lukštas yra 90% sudarytas iš kalcio karbonato. Taipogi jame yra dar net 27 elementai, tarp kurių fosforas, fluoras, varis, silicis, cinkas. Beverdant kiaušinius, vanduo yra prisotinamas kalcio jonais bei kitais mikroelementais.
Kalcio jonai yra tokie mažyčiai, kad gali nesunkiai patekti į organinę ląstelę ir išeiti iš jos. Savo pasirodymu jie paleidžia ląstelėje chemines reakcijas su maistingųjų medžiagų sinteze.
Tokia savybė po kiaušinių virimo itin vertinga gėlininkams. Visų savo stebėjimų eigoje mokslininkai nustatė, kad toks vanduo padidina augalų žaliosios masės priaugimo greitį net iki 10 kartų! Jame užmerktos sėklos duos tvirtesnius draugiškus daigus. Sodinukai bus atsparesni kenkėjams bei ligoms.
Be jau minėto augalų augimo stimuliacijos, vanduo po kiaušinių virimo taip pat padės išlaikyti dirvos rūgštingumo rodiklius 5,6-6,5 pH lygyje. Tai labai svarbu, nes natūrali terpė užtikrins augalams optimalias sąlygas sugerti maistines medžiagas.
Kaip naudoti vandenį po kiaušinių virimo: Po kiaušinių virimo nuovirą supilame į atskirą talpą, o kiaušinius nedelsiant užpilame lediniu vandeniu, kad palengvintume lukšto atsiskyrimą.
Kiaušinių nuovirą atvėsiname ir naudojame kambarinių augalų laistymui bei purškimui 24 valandų bėgyje.
Lengvai galite nustatyti augalus su kalcio deficitu: lapai su sausais galiukais bei rudomis dėmėmis. Stiebai auga lėtai su smulkiais lapais.
Šaltinis: worldrecipes.eu