Blynams reikės: 6 didelių bulvių, 2v.š. miltų, 1 svogūno, 300g faršo, 2 kiaušinių, 1/2a.š. maltų juodųjų pipirų, žiupsnis mairūno, žiupsnis malto lauro lapo, druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Bulvės ir pusę svogūno sutarkuoti, įmušti kiaušinius ir įmaišyti miltus. Pagal skonį pagardinti druska. Faršą sumaišyti su prieskoniais,druska ir smulkiai kapotą puse svogūno.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus dėti šaukštą bulvių tarkio, iš mėsos suformuoti nedidelį kamuoliuką, jį suploti ir padėti ant blyno viršaus, lengvai paspausti ranka. Užkloti dar šaukštu bulvių tarkio.
Kepti ant vidutinės apie 2 min, tuomet apvertus dar pora min, sumažinti kaitrą ir pridengti dangčių kepti dar apie 10min. Pateikti su grietine arba kefyru.
Šaltinis: Skanūs kąsneliai