Jums reikės:
1 vidutinio dydžio kopūsto, 8-10 morkų, 250 gramų ryžių, 250 ml pieno, 4 kiaušinių, 200 gramų fermentinio sūrio, saulėgrąžų, druskos, pipirų, šiek tiek muskato riešutų.
Ryžius išvirkite. Išpjaukite kopūsto kietąją dalį ir lapus atskirkite vieną nuo kito. Morkas nuskutame ir supjaustome stambesniais griežinėliais. Puode užvirkite pasūdytame vandenyje, sūdėkite morkas ir kopūsto lapus. Verdame, kol suminkštėja daržovės.
Kopūstlapius išimame ir paliekame apdžiūti. Morkas sudedame į smulkintuvą, supilame pieną, dedame druskos, pipirų, žiūpsnelį muskato riešuto. Sutriname iki tyrės konsistencijos.
Į gautą tyrę įmaišome kiaušinius. Kepimo indą ištepame aliejumis ir dugną iškojame puse turimų kopūsto lapų. Tada dedame ryžių sluoksnį ir morkų tyrės sluoksnį. Dar kartą sluoksniuojame ta pačia eilės tvarka. Viršų apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir saulėgrąžomis. Dedame į įkaitintą 180 laipsnių ir kepame 30 minučių
Skanaus!