„Kadangi aštrumas labai dera su juodu šokoladu, visai kaip ir jūros druska – apjungėme šiuos ingridientus, įbėrėme šiek tiek sūdytų kepintų žemės riešutų ir gavome desertą, kuris kažkiek primena Snickers batonėlį ir tuo pačiu sukelia dar nepatirtus pojūčius“, – sako tinklaraščio „Maisto kelionės“ kūrėjai Karolina ir Marius bei dalinasi neįprastu tinginio receptu.
Ingredientai: 400 g sausainių, 1 indelis kondensuoto pieno, 1 sauja skrudintų sūdytų žemės riešutų, 100 g. juodo šokolado, 50 g. pieniško šokolado, 80 g. sviesto, 1-2 šaukštai jūros druskos, 1 šaukštas smulkinto džiovinto čili.
Gamybos eiga
1. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą su šokoladu.
2. Kuomet ingridientai ištirpsta, supilame kondensuotą pieną, žemės riešutus ir sutrupintus sausainius.
3. Gautą masę suverčiame į kepimo popieriumi išklotą indą, kuriame stings mūsų pyragas tinginys.
4. Indą su pyragu padedame į šaldytuvą kelioms valandos, tik prieš tai jį apibarstome jūros druska ir smulkintais džiovintais čili pipirais.
Skonių derinys jus abstulbins!
Šaltinis: Maisto Kelionės