„Džiaugiamės, galėdami pristatyti klientams naujas erdves, kuriose jie galės mėgautis maistu ir gėrimais. „Piazza“ erdvė išsiskiria tyla ir jaukumu. Tai ideali vieta intymesnėms vakarienėms ragaujant autentiškų itališkų patiekalų. Bendradarbiaudami su šefu Matteo Covacci sukūrėme idealų meniu, pasižymintį subalansuotu paprastumu. Iš restorano „Riverside“ atsiveria nuostabus vaizdas į Nerį, o viduje padedami Švedijos dizainerių sukūrėme bet kuriai progai tinkančią salę. Abu restoranai garantuoja svečiams unikalius potyrius“, – kalba „Radisson Blu Hotel Lietuva“ generalinis direktorius Daniel Baranowski.
Nauja vieta gurmanams
Pirmoji nauja erdvė – itališkas „Piazza“ restoranas. Nuo antrojo restorano atskirtoje erdvėje galima komfortiškai susodinti 46 svečius. „Piazza“ stilių formavusios žinomos Švedijos dizaino studijos „Doos Architects“ architektės Bronwynn Welsh ir Alexandra Wachtmeister sukūrė autentišką nedidelio itališko restorano – tratorijos, atmosferą. Viduje išradingai panaudotos modernios detalės ir raminantys žemės spalvų tonai.
Neseniai duris atvėrusiame „Piazza“ restorane – lietuvių taip mėgstamos italų virtuvės maistas. Vyriausiasis šio restorano šefas – geriausiuose Europos restoranuose istorijas kūręs Artūras Burnajevas. Amato tobulinimui pasišventęs vyras išbandė įvairių šalių virtuvę, o daugiausiai dėmesio skyrė Viduržemio jūros regiono tradicijoms. Išradingi šio šefo receptai yra puošę žurnalų „Geras skonis“ ir „Gurmano gidas“ puslapius. Įgijęs vertingos patirties Jungtinėje Karalystėje ir Kipre, Artūras grįžo į Lietuvą ir nuo 2022 metų spalio dirba „Radisson Blu Hotel Lietuva“ virtuvės šefu.
„Kurdami meniu atsižvelgėme į itališkos virtuvės istoriją. „Pappa al pomodoro“ – istorinis italų patiekalas, esantis ir mūsų meniu. Tradiciškai italai džiovindavo duoną, dėdavo į pomidorų padažą ir ją valgydavo kaip sriubą. Jei turėdavo, pagardindavo ją sūriu ar kitais produktais. Būtent tai yra nepaprastas paprastumas“, – komentuoja „Piazza“ vyriausiasis šefas A. Burnajevas. – „Piazza“ meniu – kaip italų virtuvė. Joje viskas paprasta, bet švieži produktai ir jų deriniai sukuria tobulą skonį.“
Italijos miestelio atmosfera
„Piazza“ tratorija atkartoja gyvybe pulsuojančias mažų Italijos miestelių aikštes. Anot A. Burnajevo, čia savo vietą ras tiek skubantys ir nuolat besikeičiantys viešbučio svečiai, tiek vietiniai gurmanai.
„Mūsų svečiai supranta, koks turi būti autentiškas maistas, vertina kokybę ir išskirtinį aptarnavimą, o visa tai mes ir užtikriname „Piazza“ restorane. Tai puiki vieta visoms svarbioms progoms ir susitikimams. Esame įsikūrę judriame verslo rajone, todėl restorane laukiame tiek privačių klientų, tiek įmonių atstovų – „Piazza“ restoranas idealiai tinka pertraukos susitikimams ar laisvalaikio vakarienei“, – komentuoja A. Burnajevas.
Jo teigimu, restorano „Piazza“ esencija – nekurti įmantrybių iš gausybės skirtingų ingredientų. Patiekalai vos iš kelių, žmoniją sužavėjusių, produktų: šviežias bazilikas, tyras alyvuogių aliejus, prinokęs pomidoras, klasikinė burata ar tradicinė mocarela. Štai ir visa magija, kurioje ir telpa visa itališko maisto kultūra. „Kviečiame užsukti pietų ar „Spritz“ ir įsitikinti patiems, juk maistą reikia ragauti, o erdvių jaukumą – patirti“, – sako vyriausiasis „Radisson Blu Hotel Lietuva“ restorano šefas.
Daugiau natūralios šviesos
Didžiausia nauja erdvė – „Riverside“ restoranas. Čia yra sėdimos vietos ir švediško stalo zona. Įskaitant „Terasos“ plotą, restorane telpa iki 300 žmonių, be jo – 190. Didelė salė idealiai tinkama vakarienėms, furšetams ar kitoms šventėms. Atnaujintame „Riverside“ restorane dieną dar daugiau natūralios šviesos, čia gausu vietos, tačiau tuo pat metu ir labai jauku. Raminančios žalios spalvos interjerui prideda išskirtinė augalų įvairovė.
Dalį didžiojo restorano užima atnaujinta „Terasa“. Renginiams ir šventėms skirta vieta tokį pavadinimą gavo dėl natūralų apšvietimą užtikrinančių didelių langų. Iš „Terasos“ atsiveria vaizdas į Nėries upę ir Baltąjį tiltą. Sodinant svečius prie staliukų šioje erdvėje gali patogiai tilpti iki 100 žmonių, o organizuojant stovimus renginius – ir iki 200 žmonių. Tai lengviausiai adaptuojama salė, kurioje svečių susodinimą galima laisvai keisti. Jei reikia statyti scenas, apšvietimą ir ekranus, platūs įėjimai leidžia čia įvežti didesnes konstrukcijas.
Išspręs organizatorių galvosūkius
„Radisson Blu Hotel Lietuva“ viešbutyje yra ir didelis konferencijų centras su 18 įvairaus dydžio salių, įvairaus pobūdžio renginiams. Užsakę pietus iš anksto jų dalyviai gali papietauti čia pat esančiame „Riverside“ restorane. Vakarais restorano salė – jauki vieta privatiems vakarėliams.
Naujos „Radisson Blu Hotel Lietuva“ viešbučio erdvės, tikima, išspręs nemažai galvosūkių renginius organizuojantiems žmonėms – tiek profesionaliems renginių organizatoriams, tiek vidiniams įmonių atstovams, tiek ir privačias šventes planuojantiems žmonėms. Erdvės lengvai transformuojamos pagal įvairius poreikius, o restoranai „Piazza“ ir „Riverside“ pasirūpins skaniomis svečių patirtimis.
Itin platus pusryčių meniu
Tikima, kad „Riverside“ restoranas bus įvertintas viešbučio svečių ir dėl itin plataus pusryčių asortimento. Čia tikrai ras, iš ko rinktis ir vegetarai, veganai, kitų mitybos filosofijų atstovai ar tam tikrų alergenų netoleruojantys, vengiantys svečiai.