Jums reikės
2 stiklinių vandens, 1a.š. druskos, 1 d. š. cukraus, keturių su puse stiklinės miltų, pusės stiklinės morkų miltų (galima ir be jų, žemiau rasite paaiškinimą), 1 v.š. aliejaus.
Vandenį truputį pašildykite ir dėkite mieles, cukrų. Išmaišykite, berkite druską, įsijokite miltus, morkų miltus, užminkykite tešlą, pilkite aliejų ir dar perminkykite.
Užtenkite rankšluostuku ir palikite šiltai tešlai kilti 90 minučių. Tešlą dalinti į dvi lygias dalis
Tešla gaunasi minkšta elastinga nelimpanti prie rankų.
Iškočioti lakštą, kad gautusi stačiakampis susukti, (kaip viniotinį) užlenkti kraštus,pakildinti apie 10min.aptepti sviestu tirpintu ar aliejumi ,dėti į šaltą orkaitę įjungtą 180laipsnių ir kepti ~25-30min.
Laikas priklauso nuo orkaitės ir gaminio dydžio,jei norite sužinoti ar tikrai iškepė patikrinkite sausu švariu mediniu pagaliuku.
Stiklinės tūris 250ml. P.s jei neturite morkų miltų nebėda dėkite paprastus miltus tai išviso miltų išeis 5 stiklinės,batonas gausis vistiek nuostabus