Biskvitui (kepimo forma 30 x 22 cm): 4 kiaušiniai, 100 ml tirpinto sviesto, 1 v.š. pieno, 80 g cukraus, 80 g miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, 2 v.š. kakavos.
Kremas: 200 ml kondensuoto pieno su cukrumi, 200 ml riebios grietinės, 100 ml pieno, 50 g cukraus, 20 g želatinos, 2 a.š. vanilinio cukraus.
Biskvito sulaistymui: 100 ml vandens, 2 v.š. medaus.
Viršui: 100 g juodo šokolado, 40 ml grietinėlės.
Konditerijos meistrui Ali geriausias sumuštinis – pyragas su šokoladu
(32 nuotr.) Gian Luca ir Ali Gadžijevas (nuotr. Organizatorių)
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas (nuotr. TV3)
"Gardu Gardu" (nuotr. Organizatorių)
"Gardu Gardu" (nuotr. Organizatorių)
Ali Gadžijevas su šeima (nuotr. Eglė Mačiulskytė)
Ali Gadžijevas, Patricija Gadžijeva (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
Ali Gadžijevas, Patricija Gadžijeva (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
Gian Luca Demarco, Ali Gadžijevas (nuotr. TV3)
Ali Gadžijevas su mylimąja (nuotr. Šarūnė Zurba)
Ali Gadžijevas su mylimąja (nuotr. Šarūnė Zurba)
Ali Gadžijevas su mylimąja (nuotr. Šarūnė Zurba)
Ali Gadžijevas su mylimąja (nuotr. Šarūnė Zurba)
Ali Gadžijevas su mylimąja (nuotr. Šarūnė Zurba)
Ali Gadžijevas (nuotr. laidos archyvas)
Ali Gadžijevas (nuotr. laidos archyvas)
Ali Gadžijevas (nuotr. laidos archyvas)
Ali Gadžijevas ir Jekaterina Buldakova
Ali Gadžijevas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
Ali Gadžijevo patiekalas (nuotr. laidos archyvas)
Knygos "7 ingredientai" fotosesijų užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Knygos "7 ingredientai" fotosesijų užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Knygos "7 ingredientai" fotosesijų užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Knygos "7 ingredientai" fotosesijų užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Knygos "7 ingredientai" fotosesijų užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Knygos "7 ingredientai" fotosesijų užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Ali Gadžijevas (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)
Gian Luca ir Ali Gadžijevo eksperimentai
Gian Luca ir Ali Gadžijevo eksperimentai
Įdaryta paprika (nuotr. TV3)
Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu (nuotr. TV3)
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas skanėstai (nuotr. TV3)
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas skanėstai (nuotr. TV3)
Gaminimas:
1. Sumaišome persijotus miltus,kakavą ir kepimo miltelius.
2. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą
3. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius plakame su cukrumi iki cukrus ištirps. Po to pilame sviestą ir pieną.
4. Baltymus išplakti iki standumo.
5. Trynių masę sumaišome su miltų ir kakavos mišiniu.Išmaišome ir po truputį įmaišome plaktus baltymus.Tešla turi gautis labai puri.
6. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 C*. Pilame tešlą į sviestu pateptą formą ir kepame apie 30 min.Tikriname mediniu pagaliuku. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.
7. Kol biskvitas kepa gaminame kremą: želatiną užpilkite šaltu pienu ir palikite 10-15 min kad išbrinktų.Išbrinkus želatinui ,ištirpinkite ant garų vonelės.
8. Sumaišome kambario temperatūros kondensuotą pieną,grietinę ir pravėsintą želatiną. Taip pat dėkite cukrų ir vanilinį cukrų.Masę gerai išplakame.
9. Atvėsintą biskvitą perpjauname į du lakštus .Lakštą dedame į formos dugną , sulaistome sirupu ir aptepame kremu.Kitą lakštą taip pat sulaistome sirupu ir dedame sudrėkinta puse žemyn ant kremo.
Pyragą laikyti šaltai kol sustings.Viršų aptepkite tirpintu šokoladu su grietinėle,supjaustykite kvadratais ir puoškite pagal fantaziją.
Šaltinis: http://www.ritosreceptai.lt
REKLAMA