Cepelinų ingredientai: 4 virtos bulvės, 10 žalių bulvių, truputis druskos, 2 šaukštai bulvių krakmolo.
Įdarui: 500 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną), 1 svogūnas, truputis druskos ir pipirų.
Padažas: 1 svogūnas, 200 gr rūkytos šoninės, grietinės.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20–25 minutes, atsargiai pamaišant.
Padažui pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes.Į lėkšte dedame cepelinus, dedame šalia grietinės ir užpilame spirgiukais.