Į portalo tv3.lt redakciją kreipėsi moteris, kuri tikina, kad pati geriausia idėja savaitgalio pietums – šie žemaitiški kotletukai.
Moteris sako, kad jie ypatingi, nes sugeba prie šeimos stalo pritraukti ne tik vyrą, bet ir kituose Lietuvos kraštuose gyvenančius ir retai namo grįžtančius vaikus.
Dviejų vaikų mama sako, kad pagrindinis ingredientas – ne tik meilė, bet ir....majonezas. Taip, būtent jis mėsą padaro minkšta ir su puikiai derančiu prieskoniu. Moteris pripažįsta - patiekalas puikiai pavyko ir buvo tiesiog išgirtas!
Receptas.
Bandelę sutrupinti ir pamerkti į pieną, palikti, kad išbrinktų. Nenusunkus pieno sudėti į faršo masę ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti, sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinti (arba galima sutarkuoti per smulkią tarką). Įdėti faršą ir viską gerai išmaišyti. Įdėti pipirų, druskos, šaukštą majonezo.
Rankomis suformuoti kotletus ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Kai viena pusė apkeps ir paruduos, versti ant kitos pusės.
Ingredientai
1 kilogramas faršo (kiaulienos ir jautienos)
150 mililitrų pieno
3 vienetai svogūnų
1 vienetas bandelių (arba 4 batono riekelės)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas aliejaus
šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų