24–26 ritinėliams
4 vidutinės morkos
180 g riebios varškės (15 proc. ar daugiau)
1,5 šaukšto krienų (ar mažiau, jei krienai šviežiai tarkuoti)
1 šaukštas smulkintų petražolių
1 arb. šaukštelis susmulkintų krapų
druskos
Morkas mandolina/ bulvių skustuku supjaustykite itin plonomis juostelėmis. Varškę ir krienus sutrinkite rankiniu trintuvu, įberkite druskos, smulkiai supjaustytus žalumynus. Varškės mišinį užtepkite ant morkų juostelių ir juosteles susukite į ritinėlius, juos perverkite dantų krapštuku.
Vita SABALYTĖ (Voras tinkle)
Receptas – iš žurnalo „Virtuvė. Nuo...Iki“ ir „Electrolux“ tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga kasmet organizuojamo kulinarinio vakarėlio.