Jums reikės:
5 nedidelių bulvių, 250 ml pieno, 250 gramų miltų, 3 skiltelių česnako, 3 kiaušinių, šaukštelio cukraus, šaukštelio druskos, petražolių, aliejaus kepti.
Iš pradžių nulupame ir į 4 dalis supjaustome bulves, užpilame vandeniu ir išverdame. Leidžiame šiek tiek atvėsti, paskui bulves kartu su vandeniu sutriname į košę.
Po to dėkite į bulvių masę nuluptą ir išspaustą česnaką, kiaušinius, miltus bei pieną (užviriname). Tada dėkite žalumynus ir druską.
Kruopščiai permaišykite ir leiskite tešlai 20 minučių pailsėti.
Paskui kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, vidutinio dydžio plonus blynelius.
Pastebėjimas: Jeigu norisi į tokius blynus galima įsukti ir iškepto faršo ar smulkiai pjaustytų mėsos gabaliukų.