Kotletams reikės: 500 g mėgstamo faršo; 1 kiaušinio; 100 ml riebios grietinėlės; 1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių; kotletų prieskonių; druskos; svogūno; sviesto kepimui; sultinio.
Padažui: 150 ml grietinėlės; 50 g Serano kumpio; 1 nedidelio svogūno; šviežių krapų, druskos.
Garnyrui: bulvių; 10 agurkų; 2 skiltelių česnako; šviežių krapų; druskos pagal poreikį.
Nuskuskite bulves, nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės. Druskos įdėsite vėliau. Sumalame mėsą ir dedame visus išvardintus ingredientus. Visą masę gerai išminkome. Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose. Padažui susmulkiname svogūną ir Serano kumpį.
Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame. Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu. Sultinio reikia tiek, kad neapsemtų kotletų. Užkaiskite bulves. Nepamirškite įdėti druskos.
Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su Seranu. Galite įdėti gabaliuką sviesto. Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir Seranas apskrus. Toliau į keptuvę pilame grietinėlę, dedame prieskonius ir kepiname iki padažas sutirštės.
Paruoštą padažą pilame į puodą su kotletais ir patroškiname 10–15 min.
Ruošiame agurkus: nuplauname ir supjaustome išilgai į keturias dalis ir dedame į maišelį. Dedame druską, smulkintus krapus, trintą česnaką. Maišelį su agurkais užrišame kratome kol susimaišys su druska ir prieskoniais. Aš ilgai nelaikau, man skaniausi palaikyti kelias minutes.
Šaltinis: Ritos receptai