• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš išmesdami apelsinų žieveles į kompostą, atkreipkite dėmesį, kad jas dar galima prikelti naujam gyvenimui. Apelsinų žievelėse yra natūralių aliejų, kurie gali labai praversti namų ruošoje.

Prieš išmesdami apelsinų žieveles į kompostą, atkreipkite dėmesį, kad jas dar galima prikelti naujam gyvenimui. Apelsinų žievelėse yra natūralių aliejų, kurie gali labai praversti namų ruošoje.

REKLAMA

Štai penki būdai panaudoti apelsinų žieveles virtuvėje:

Šiukšliadėžės gaiviam kvapui

Šiukšliadėžės dažnai skleidžia nemalonų kvapą, ypač šiltesniu oru. Suteikite savajai gaivaus citrusinių vaisių aromato, panaudodami saujelę šviežių apelsinų ar citrinų žievelių. Jas sumaišykite su keletu ledo kubelių.

Kad virtuviniai prietaisai ir įrankiai spindėtų kaip nauji

Apelsinų žievelės yra puiki valomoji priemonė, kuri nerūdijančio plieno virtuviniams prietaisams bei įrankiams suteikia nuostabų spindesį. Apelsino žievele švelniai nuvalykite pirštų atspaudus nuo įvairių šaldytuvo, viryklės ir mikrobangės paviršių iš nerūdijančio plieno, rašoma gormsenappliance.net.

Suteikite šaldytuvui gaivos

Pasirinkite apelsinų žievelių ir jas laikykite šaldytuve, kad nesugestų. Kai jų prisirinks pakankamai, išdžiovinkite apelsinų žieveles žemos temperatūros orkaitėje. Sumalkite maisto trintuvu iki miltelių, lygiomis dalimis sumaišykite su valgomąja soda, ir indelį tokio mišinio laikykite šaldytuve – iš jo visuomet dvelks nuostabi gaiva!

REKLAMA
REKLAMA

Šalinkite nemalonius mikrobangės kvapus

Apelsinų žievelės taip pat padeda atsikratyti nemalonių į mikrobangę įsismelkusių kvapų. Prieš valydami mikrobangę į dubenį įpilkite vandens ir įmeskite apelsinų žievelių, bei jį 60 sekundžių įdėkite į mikrobangę, nustatytą aukštu režimu. Atidarę dureles iškart pajusite, kad nemalonių kvapų nebėra, o viduje likusius nešvarumus pakaks nuvalyti šluoste.

REKLAMA

Pasigaminkite universalaus valiklio

Norėdami pasigaminti veiksmingo ir taupaus valiklio, į dubenį prikraukite apelsinų žievelių ir užpilkite baltuoju actu. Palikite savaitei ar dviem, kad įsigertų, tuomet actą nukoškite ir supilkite į buteliuką su purkštuku – taip būsite pasigaminę gamtai draugiško ir veiksmingo universalaus valiklio!

Taigi, virtuvėje naudodami apelsinų žieveles galite ir sutaupyti. Nėra ko laukti – jau šiandien pradėkite kaupti apelsinų žieveles maišelyje šaldytuve, ir išsiimkite jas tuomet, kai susiruošite ką nors valyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų