Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius siūlys gaminti mėsainius su populiariosiomis chorizo dešrelėmis, o Tomas Rimydis pristatys mažai kam girdėtą, kitokią mėsainio variaciją, kurią pramins „bulvainiu“.
Vilius laidoje pasakos, kad jo ruošiamo patiekalo gamyba iš tiesų yra labai paprasta – svarbu įsidėmėti tik keletą pagrindinių taisyklių, kurios taps jūsų gardžių mėsainių paslaptimi.
„Neapsiribokite vien standartiniu paplotėliu. Šiuo atveju aš rinkausi mėsainius su chorizo dešrele, tačiau jūs galite daryti juos su šonine, jautienos paplotėliu, galite naudoti kitokias dešreles ar net grybus. Galite įdėti tai, ką norite, mėgstate ar tiesiog ką randate parduotuvėje“, – eksperimentuoti skatins Vylius.
Mėsainių gerbėjai žino – tobulam šio patiekalo skoniui reikalingas ir geras padažas. Virtuvės šefas ir jį siūlys pasigaminti patiems. Taip pat Vylius žada pasidalinti netikėtu būdu, kuris pritaikomas sūrio lydymui – juk koks gardus mėsainis gali būti be sūrio?
Mėgstantiems gurmaniškus mėsainius ar vengiantiems įprastos bandelės, bus verta įsiklausyti kito virtuvės šefo Tomo, kuris siūlys gaminti „bulvainį“ su rūkyta anties krūtinėle ir garstyčių jogurtu. Tiesa, tokiam originaliam patiekalui reikės pasidaryti ir „namų darbus“. Prieš einant visko kepti ant grilio, virtuvės šefas primins ir apie kitus „bulvainio“ etapus, kuriems bus reikalinga orkaitė.
Kaip virtuvės šefams pavyks sukurti sultingų mėsainių šedevrus, kurie pavergs kiekvieno širdį, pamatykite jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!