• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėgstama daržovė pranoks lūkesčius: taip dar nevalgėte!

Moliūgų auga beveik visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Šios daržovės visiškai nekaloringos, iš jų lengva pasigaminti skanėstų. Tad kodėl gi nepamaloninus savęs ir artimųjų moliūgų patiekalais?

7

Moliūgų auga beveik visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Šios daržovės visiškai nekaloringos, iš jų lengva pasigaminti skanėstų. Tad kodėl gi nepamaloninus savęs ir artimųjų moliūgų patiekalais?

REKLAMA

Kitoks humusas

250 g moliūgo • 400 g avinžirnių • Česnako skiltelė • Šaukštelis citrinos sulčių • Šaukštelis kumino miltelių • 2 šaukšteliai kalendrų

Gaminimas. Moliūgą kepti apie 25 min. orkaitėje, įkatintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Jį, avinžirnius, traiškytą česnaką, citrinos sultis, kuminą sumaišyti ir sutrinti . Pagardinti kalendromis. Galima patiekti su duonos traškučiais.

Naminiai virtinukai

• 2 šaukšteliai margarino • 20 g anakardžių • 0,5 šaukštelio jūros druskos • 300 g moliūgo tyrės • 8 lazanijos lakštai • Druskos, maltų juodųjų pipirų, muskato, kumino miltelių, cinamono pagal skonį

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas. Margariną išlydyti, Sudėti smulkintus riešutus, jūros druską, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti . Supilti moliūgo tyrę ir dar kartą išmaišyti . Gauta mase įdaryti 4 lazanijos lakštus. Ant viršaus dėti kitus lakštus ir suspausti. Supjaustyti kvadratėliais ir užspausti kraštus. Dėti į sūdytą verdantį vandenį ir virti apie 15 minučių. Galima patiekti su mėgstamu padažu ir riešutais.

REKLAMA

Egzotiška sriuba

• Svogūnas • Česnako skiltelė • 2 šaukšteliai tarkuoto imbiero • 2 šaukšteliai kario miltelių • 1,5 šaukštelio cinamono • Šaukštelis muskato miltelių • 0,5 šaukštelio gvazdikėlių • 800 g moliūgų tyrės • 0,5 stiklinės rudojo cukraus • 1 l daržovių sultinio • 250 ml kokosų pieno • Alyvuogių aliejaus kepti • Moliūgų sėklų papuošti • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Sudėti smulkintą česnaką, imbierą ir kepti dar apie minutę. Suberti karį, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti . Sumaišyti su moliūgų tyre, cukrumi, sultiniu ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Supilti kokosų pieną ir virti dar apie 5 minutes. Patiekti papuošus moliūgų sėklomis.

Tonizuojantis kokteilis

• Avokadas • 0,5 stiklinės kokosų pieno • 200 ml migdolų pieno • Šaldytas bananas • 2 šaukšteliai klevų sirupo • 2 šaukšteliai moliūgų prieskonių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas. Visus ingredientus dėti į plakiklį ir gerai išplakti . Galima patiekti pagardinus cinamonu.

Kepti moliūgai

• 1 kg moliūgo • 5 skiltelės česnako • 2 šaukšteliai vyno acto • 3 džiovintos aitriosios paprikos • 1,5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių • 3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus • Druskos, maltų juodųjų pipirų, čiobrelių, kalendrų pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Sudėti smulkintą moliūgą ir pagardinti prieskoniais. Sudėti česnaką ir likusius prieskonius. Apšlakstyti actu ir aliejumi. Viską išmaišyti ir kepti apie 30 minučių. Patiekti papuošus žalumynais.

Vegetariški spagečiai

• 200 g spagečių • 500 g moliūgo • 3 skiltelės česnako • Šaukštelis aitriosios paprikos miltelių • 100 g špinatų • Pusė citrinos • 30 g graikinių riešutų • Alyvuogių aliejaus kepti • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas. Moliūgą supjaustyti kubeliais, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska ir kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 225 °C temperatūros. Česnako skilteles susmulkinti ir pakepinti. Suberti aitriosios paprikos miltelius ir kepti dar apie minutę. Spagečius išvirti sūdytame vandenyje. Moliūgo kubelius sutrinti , sumaišyti su keptais česnakais ir pagardinti prieskoniais. Spagečius, špinatus nusausinti , dėti į indą ir gerai išmaišyti. Sudėti moliūgo masę, pagardinti prieskoniais ir apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis. Patiekti apibarsčius smulkintais riešutais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netradicinė duona

• 250 g miltų • 0,5 šaukštelio druskos • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių • Šaukštelis sodos • Šaukštelis gvazdikėlių • Šaukštelis cinamono • Šaukštelis muskato miltelių • 180 g sviesto • 400 g cukraus • 2 dideli kiaušiniai • 1,5 kg moliūgų tyrės

Gaminimas. Miltus sumaišyti su druska, kepimo milteliais, soda ir prieskoniais. Lydytą sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti . Sudėti moliūgų tyrę. Abi mases sumaišyti. Kepti apie 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų