Tačiau dalis pievagrybių skonio priklauso nuo to, kaip juos gaminate. Viena moteris, virėja, platformoje „TikTok“ pasivadinusi @InspiredTaste, sakė žinanti tobulą pievagrybių gaminimo receptą, rašoma thesun.ie.
Pirmiausiai moteris pataria nuvalyti pievagrybius. Žvelgdami į jo paviršių, galite lengvai pamatyti ant ten esančius nešvarumus.
Tačiau užuot paišus juos po vandens srove, kaip darome su kitais vaisiais ir daržovėmis, šefė nurodo naudoti „drėgną popierinį rankšluostį, nuvalyti nešvarumams nuo pievagrybių paviršiaus“.
To priežastis? „Kuo pievagrybiai sausesni, kai patenka į keptuvę, tuo geriau jie paruduoja“, – paaiškino ji.
Tada pereikite prie pjaustymo.
„Kai grybai bus švarūs, nupjaukite galus ir supjaustykite arba suplėšykite pievagrybius į panašaus dydžio gabaliukus“.
Nors ji sakė, kad galite tiesiog ruošti pievagrybius tokius, kokie jie yra, ji pateikė savo patobulintą receptą, kad jų skonis būtų dar įspūdingesnis.
Susmulkinkite skiltelę ar dvi šviežio česnako kartu su žolelėmis, pavyzdžiui, čiobreliais ar rozmarinais, ir sumaišykite juos dubenyje. Tada į dubenį įtarkuokite citrinos žievelės ir įdėkite šaukštą šalto sviesto.
Paruošę mišinį, grįžkite prie pievagrybių.
„Įkaitinkite keptuvė ant vidutinės ugnies su trupučiu aliejaus. Pievagrybius sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite, kol viena pusė apskrus. Išmaišykite ir kepkite dar 3-5 minutes arba kol grybai pasieks auksinį atspalvį“.
Kai pievagrybiai apskrus, įberkite žiupsnelį druskos, kad pagardintumėte, o tada sudėkite česnako, žolelių, citrinos žievelės ir sviesto mišinį.
„Viską maišykite, kol česnakas taps kvapnus ir sviestas susigers į grybus. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, kad užbaigtumėte, ir voila: turite skanių, troškintų pievagrybių!“.