Ši silkė, panašu, nukonkuruos visus šventinius patiekalus paprastumu ir maloniu skoniu.
Jums reikės: 2 juostelių silpnai sūdytos silkių filė, 2 vidutinių virtų arba keptų burokėlių, 400 gramų (skardinės) pupelių arba 200 gramų virtų pupelių, pusės svogūno, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos.
Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis (nuotr. asm. archyvo)
Burokėlius nulupti ir supjaustyti kvadratėliais. Svogūną smulkiai supjaustyti. Suberti pupas. Silkė supjaustyti juostelėmis, dėti prie daržovių, pilti alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir druskos, viską permaišyti.
Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/