• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ilgi rudens vakarai, šeima namuose. Kuo nudžiuginti juos arba į svečius užsukusius seniai matytus draugus? Pamenatą smagų filmą visai šeimai - ,,Garfildas“? Jei taip - turėtumėte prisiminti ir legendinę lazaniją. 

4

 Ilgi rudens vakarai, šeima namuose. Kuo nudžiuginti juos arba į svečius užsukusius seniai matytus draugus? Pamenatą smagų filmą visai šeimai - ,,Garfildas“? Jei taip - turėtumėte prisiminti ir legendinę lazaniją. 

REKLAMA

Pažadame, ji tikrai nepaliks abejingų! 

Jums reikės:

1 česnako, skardinės konservuotų pomidorų, pusės svogūno, indelio (500 gramų) mėgstamo faršo, 200 ml pieno, 50-70 gramų sviesto, pusės indelio (100-200 gramų) pievagrybių, fermentinio sūrio, mėgstamo sultinio (vištienos) apie  2 stiklines.

Pakepinkite faršą kartu su svogūnu ir prieskoniais. Į jį sudėkite smulkintą česnaką, pomidorus ir pievagrybius. Supilkite sultinį ir troškinkite tol, kol viskas gerai sutirštės. Tai gali užtrukti pusvalandį. 

Kai baigs kepti, sutarkuokite sūrio. Nepagailėkite jo, jei trokštate sočios ir itin gardžios lazanijos.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite visus ingredientus. Iš pradžių - lazanijos lakštą, tada paruoštą įdarą. Taip sluoksniuokite tol, kol sunaudosite visą turimą įdarą. 

REKLAMA
REKLAMA

Kepkite apie 200 laipsnių karštumo orkaitėje 50-60 minučių. 

Jei norite, kad lazanija būtų kiek drėgnesnė, tiek kiekvienu sluoksniu ant mėsos pilkite padažą. Lazanijai, kaip ir daugeliui kitų patiekalų, puikiai tinka Bešamelio padažas.

REKLAMA

Jam reikės:

2 valgomųjų šaukštų sviesto, 1 valgomojo šaukšto miltų, 200 ml pieno, šiek tiek druskos ir pipirų. 

Ant silpnos ugnies ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite, kol padažas įgaus gelsvą atspalvį. Supilkite nurodytą kiekį pieną ir nuolat maišykite, kol padažas sutirštės. Baigus gaminti, įberkite druskos ir pipirų. Tinka kiti jūsų mėgstami prieskoniai.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų