Pažadame, ji tikrai nepaliks abejingų!
Jums reikės:
1 česnako, skardinės konservuotų pomidorų, pusės svogūno, indelio (500 gramų) mėgstamo faršo, 200 ml pieno, 50-70 gramų sviesto, pusės indelio (100-200 gramų) pievagrybių, fermentinio sūrio, mėgstamo sultinio (vištienos) apie 2 stiklines.
lazanijos pateikimas
(4 nuotr.) Lazanija abejingų nepalieka (nuotr. Fotolia.com)
Lazanija abejingų nepalieka (nuotr. Fotolia.com)
Lazanija abejingų nepalieka (nuotr. Fotolia.com)
Lazanija abejingų nepalieka (nuotr. Fotolia.com)
Pakepinkite faršą kartu su svogūnu ir prieskoniais. Į jį sudėkite smulkintą česnaką, pomidorus ir pievagrybius. Supilkite sultinį ir troškinkite tol, kol viskas gerai sutirštės. Tai gali užtrukti pusvalandį.
Kai baigs kepti, sutarkuokite sūrio. Nepagailėkite jo, jei trokštate sočios ir itin gardžios lazanijos.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite visus ingredientus. Iš pradžių - lazanijos lakštą, tada paruoštą įdarą. Taip sluoksniuokite tol, kol sunaudosite visą turimą įdarą.
Kepkite apie 200 laipsnių karštumo orkaitėje 50-60 minučių.
Jei norite, kad lazanija būtų kiek drėgnesnė, tiek kiekvienu sluoksniu ant mėsos pilkite padažą. Lazanijai, kaip ir daugeliui kitų patiekalų, puikiai tinka Bešamelio padažas.
Jam reikės:
2 valgomųjų šaukštų sviesto, 1 valgomojo šaukšto miltų, 200 ml pieno, šiek tiek druskos ir pipirų.
Ant silpnos ugnies ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite, kol padažas įgaus gelsvą atspalvį. Supilkite nurodytą kiekį pieną ir nuolat maišykite, kol padažas sutirštės. Baigus gaminti, įberkite druskos ir pipirų. Tinka kiti jūsų mėgstami prieskoniai.
Maistas, padedantis esant vidurių užkietėjimui
(18 nuotr.) Citrusiniai vaisiai turi flavanolį, vadinamą naringeninu, kuris, pasak Kinijos mokslininkų, gali suveikti kaip vidurius paleidžianti priemonė. (nuotr. Fotolia.com)
Kaip ir daugelis išvardintų maistų, riešutuose yra labai daug skaidulinių medžiagų. Pasak tinklapio Everyday Health, geriausi riešutai yra žemės, graikiški ir braziliški. (nuotr. Fotolia.com)
Ekspertai sako, kad kava stimuliuoja raumenų susitraukimą gaubtinėje žarnoje, o tai padeda nueiti į tualetą. (nuotr. Fotolia.com)
Visi džiovinti vaidiai padeda atlaisvinti vidurius, tad gali rinktis iš datulių, figų, džiovintų slyvų, razinų ir dar daugiau. (nuotr. Fotolia.com)
Kriaušės, obuoliai ir slyvos ant savo žievelės turi labai daug skaidulinių medžiagų, todėl geriausia juos valgyti žalius. Kriaušės turi daug vitaminų, antioksidantų ir vandens, kas tau gali tikrai padėti su vidurių užkietėjimu. (nuotr. Fotolia.com)
Brokolis yra įspūdingas skaidulinių medžiagų šaltinis. Jis turi mažai kalorijų, bet yra labai maistingas. (nuotr. Fotolia.com)
Kiviuose gausu skaidulų ir juose mažai cukraus, tad kiviai nepaskatins dujų kaupimosi jūsų skrandyje. (nuotr. Fotolia.com)
Atvėsintos bulvės turi daug skaidulų ir taip vadinamo “atsparaus krakmolo”. Visa tai padeda virškinimui ir gerųjų bakterijų augimui. (nuotr. Fotolia.com)
Avižiniai dribsniai ne tik yra skanus maistas. Jie taip pat yra prikišmti tirpiomis ir netirpiomis skaidulomis, kurios palengvins vidurių užkietėjimą. (nuotr. Fotolia.com)
Pilno grūdo duonoje yra gausu skaidulų, tad ji padeda išjudinti žarnynuose esančius dalykus. (nuotr. Fotolia.com)
Lęšiai, kuriuose gausu skaidulų ir jie turi panašias savybes kaip ir pupelės, puikiai tinka išjudinti reikalus tavo žarnose. (nuotr. Fotolia.com)
Kadangi arbūze yra 92 proc. vandens, jis puikiai tinka atlaisvinti vidurius. (nuotr. Fotolia.com)
Saldžiam vidurių užkietėjimo gydymui suvalgyk aviečių, juodųjų serbentų ir braškių. (nuotr. Fotolia.com)
Popkornai taip pat turi daug skaidulinių medžiagų, kas gali daug kam būti naujiena, o tai padeda mums išsitušinti. (nuotr. Fotolia.com)
Migdolai puikiai padeda esant vidurių užkietėjimui, tačiau, kaip ir kitus riešutus, juos reikia valgyti mažais kiekiais. (nuotr. Fotolia.com)
Dauguma jogurtų turi aktyvias bakterijų kultūras arba probiotikus, kurie tavo žarnyną pripildo gerosiomis bakterijomis. (nuotr. Fotolia.com)
Špinatuose gausi skaidulinių medžiagų ir magnio, kuris padeda esant vidurių užkietėjimui. (nuotr. Fotolia.com)
Pupelėse yra atsparaus krakmolo, pluoštinio tipo krakmolo, kuris padeda pagerinti tranzitinį laiką gaubtinėje žarnoje, veikia kaip vidurių laisvinamasis ir padeda subalansuoti bakterijas tavo žarnyne. (nuotr. Fotolia.com)
REKLAMA