Šventinėje laidoje gamins jau gerai pažįstami griliaus karalius Vylius Blauzdavičius ir lietuviškos virtuvės virtuozas Tomas Rimydis, o ypatinga šios dienos viešnia – gerai žinomo restorano „Bernelių užeiga“ atstovė Aušra. Aušra puikiai išmano tai, ką renkasi lietuviai.
„Vinco Kudirkos viename iš laiškų yra minima, kad jis gulėjo ligoninėje, sirgo. Jis rašė šeimai laišką. Kadangi jis buvo kilęs iš valstiečių šeimos, jie visada turėjo mėsos. Jis prašė, kad jam į ligoninę atvežtų jo taip mėgstamos karkutės. Man labai patiko tas išsireiškimas tos karkutės, kaip ji buvo ruošta, parūkyta ir atvežta jam“, – savo gaminamo patiekalo pasirinkimą aiškina T. Rimydis.
Pasak laidos viešnios Aušros, vasario 16-ąją „Bernelių užeiga“ sulaukia daugiau lankytojų, kurie nori pasimėgauti lietuviškais patiekalais.
„Atskuba šeimos su vaikais. Labai smagu, kai vaikučiai mojuoja trispalvėmis vėliavėlėmis. Tėveliai jiems papasakoja, kas tai per šventė, jie eina pasivaikščioti, eina į aikštes ir tuo pačiu ateina papietauti ir į mūsų restoraną“, – šypteli Aušra.
Laidos vedėjui Mindaugui pasiteiravus, koks gi lietuviškas patiekalas yra pats populiariausias, Aušra net sekundę nesudvejojusi atsako, kad cepelinai. Ji atskleidžia, kad per dieną „Bernelių užeigoje“ yra išverdama apie 100-150 cepelinų, o kartais ir dar daugiau.
„Visa mūsų šeima yra patriotai. Aš priklausau Lietuvos Šauliams. Kai buvau jaunas, visada galvojau, kaip nuo tos kariuomenės išsisukti, o dabar pats ten einu ir noriai, nes aš noriu žinoti, noriu būti pasiruošęs. Kaip sakoma, geriau ruoštis tam, net jeigu tai neįvyktų. Turiu žinoti, kaip apginti savo šeimą ir kaimynus“, – apie savo patriotiškumą pasakoja V. Blauzdavičius.
Kuo nustebins Lietuvos nepriklausomybės šventės proga virtuvės šefai – pamatysite laidoje.
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.