Ingredientai
- obuoliai: 4 vidutiniai
- kiaušiniai: 3 dideli arba 4 vidutinio dydžio
- miltai: nepilna stiklinė
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus: nepilna stiklinė
- vanilnis cukrus, cinamonas arba kokoso drožlės: 3-4 šaukšteliai
- sviestas: kepimo formai ištepti
Recepto instrukcijos:
Pirmiausia kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų. Tuomet į baltymus supilkime pusę turimo kiekio cukraus ir plakime maždaug 5-7 minutes.
Į trynius supilkime likusį cukrų ir plakime vėlgi kokias 3-5 minutes. Tada dideliame inde supilkime išplaktus baltymus, išplaktus trynius, įsijokime miltus (prieš tai sumaišykime su kepimo milteliais) ir viską švelniai išmaišykime.
Susmulkinkime obuolius, sumaišykime su cinamonu (galime obuolius sumaišyti ir su puse skardinės kondensuoto pieno arba "Rududu". Arba įdėti šokolado gabaliukų. Pagal norimą skonį.)
Galiausiai kepimo formą ištepkime sviestu ir pilkime pusę kiekio tešlos. Po to sudėkime obuolius, paskleiskime bei supilkime likusią tešlą.
Talpiname pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą karštumo orkaitę ir kepame kažkur 30-40 minučių. Ar pyragas iškepė, galime patikrinti mediniu pagaliuku.
Ragaujam!