• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol ruduo už lango, o namuose bei pintinėse gausu obuolių, metas svečius ir namiškius pavaišinti obuolių pyragu. Receptu su TV3.lt skaitytojais dalijasi tinklaraštininkų komanda „Labai mėgstu saldumynus“, kurie pasirengę jus ir toliau džiuginti gardžių patiekalų receptais. 

10

Kol ruduo už lango, o namuose bei pintinėse gausu obuolių, metas svečius ir namiškius pavaišinti obuolių pyragu. Receptu su TV3.lt skaitytojais dalijasi tinklaraštininkų komanda „Labai mėgstu saldumynus“, kurie pasirengę jus ir toliau džiuginti gardžių patiekalų receptais. 

REKLAMA

 Ingredientai

  • obuoliai: 4 vidutiniai
  • kiaušiniai: 3 dideli arba 4 vidutinio dydžio
  • miltai: nepilna stiklinė
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus: nepilna stiklinė
  • vanilnis cukrus, cinamonas arba kokoso drožlės: 3-4 šaukšteliai
  • sviestas: kepimo formai ištepti

Recepto instrukcijos:

Pirmiausia kiaušinio trynius atskirkime nuo baltymų. Tuomet į baltymus supilkime pusę turimo kiekio cukraus ir plakime maždaug 5-7 minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Į trynius supilkime likusį cukrų ir plakime vėlgi kokias 3-5 minutes. Tada dideliame inde supilkime išplaktus baltymus, išplaktus trynius, įsijokime miltus (prieš tai sumaišykime su kepimo milteliais) ir viską švelniai išmaišykime.

REKLAMA

Susmulkinkime obuolius, sumaišykime su cinamonu (galime obuolius sumaišyti ir su puse skardinės kondensuoto pieno arba "Rududu". Arba įdėti šokolado gabaliukų. Pagal norimą skonį.)

Galiausiai kepimo formą ištepkime sviestu ir pilkime pusę kiekio tešlos. Po to sudėkime obuolius, paskleiskime bei supilkime likusią tešlą.

Talpiname pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą karštumo orkaitę ir kepame kažkur 30-40 minučių. Ar pyragas iškepė, galime patikrinti mediniu pagaliuku.

Ragaujam! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų