• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasisotinę gardžiomis ir gausiomis praūžusių švenčių vaišėmis, daugelis turbūt susimąsto apie lengvesnius patiekalus. Taigi, pirma šiais metais TV3 laida „La Maistas“ skirta būtent sveikesnei virtuvei.

8

Pasisotinę gardžiomis ir gausiomis praūžusių švenčių vaišėmis, daugelis turbūt susimąsto apie lengvesnius patiekalus. Taigi, pirma šiais metais TV3 laida „La Maistas“ skirta būtent sveikesnei virtuvei.

REKLAMA

Nuolatiniai laidos „La Maistas“ šefai – grilio entuziastas Vyliaus Blauzdavičius ir istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis bei laidos viešnia, mitybos specialistė, dietistė, dviejų knygų autorė Vaida Kurpienė pademonstruos, kiek sveikų ir gardžių patiekalų galima pasiruošti.

Vaidos kredo – puiki sveikata ir dailios linijos savęs nealinant dietomis. Sveikesnį kelią pradėjusi prieš dvylika metų, moteris pabrėžia, kad svarbu susikoncentruoti, ne į tai, ko turi atsisakyti, bet į tai, ką gali valgyti – sveikus, natūralius produktus.

„Žmonės dažnai pasižada daug įvairių dalykų pradėti nuo naujų metų. Vienas – jų sveikiau maitintis, bet dažnas taip ir nepradeda, nes kažkodėl gajus mitas, kad norint sveikiau maitintis reikia kardinaliai viską keisti.

REKLAMA
REKLAMA

Aš siūlau pradėti nuo mažų dalykų, dėl kurių galbūt nereikia net į parduotuvę nueiti, pavyzdžiui valgyti atsisėdus prie stalo, labai gerai sukramtyti ir kalbėti tik apie malonius dalykus prie stalo.

REKLAMA

Tai padeda suvalgyti mažiau ir labiau mėgautis maistu. Netiesa, kad sveika mityba ir mėgavimasis maistu nesuderinama“, – tikina Vaida Kurpienė.

Dietistė laidos metu gamins omleto su daržovėmis ir grybais keksiukus ir savo firminius morkų keksiukus be kvietinių miltų. „Jei omletą gaminsite vakarienei, nenaudokite miško grybų, nes jie sunkiai virškinami, geriau juos pakeisti pievagrybiais. Galima ir nedėti grybų, bet su jais tiesiog sočiau“, – pataria Vaida.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolatinis laidos šefas Tomas Rimydis gamins žuvienę, keptų morkų sriubą ir sveiką krosnyje degintų daržovių užkandį. Jis papasakos ir apie ypatingą savo mamos žuvienę, kurią ji verda pagal savo unikalų receptą, turi ypatingą gaminimo būdą, kurio nekeičia jau gerus dvidešimt metų.

Kitas laidos šefas Vylius Blauzdavičius gamins jautienos kulninės troškinį su grikiais, daržovėmis ir džiovintomis slyvomis bei gaivias salotas su ridikėliais ir bulvytėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mėgstu sudėtingus produktus, kuriuos ne taip paprasta gaminti. Taigi ir šį troškinį gaminsiu iš kulninės. Kulninė yra pigi, bet itin skani mėsa. Svarbiausia pašalinti plėvę iš mėsos prieš gaminant“, – sako Vylius.

Jis, kaip ir kiti du laidos šefai pabrėžia, kad svarbu naudoti natūralius produktus. „Natūralūs produktai – gera mėsa ir daržovės yra viskas, ko mums reikia. Ir nereikia mėsos itin daug, svarbu ją atsirinkti“, – sako jis.

Skanios ir sveikos idėjos Jūsų stalui – laidoje „La Maistas“ sekmadienį  9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų