Varškėčiai išties gaunasi sotūs, o juos galite patiekti su daržovėmis ar tiesiog padažiuku.
Reikės:
180 gr. varškės, ~ 30 gr. sūdytos lašišos, 1 kiaušinio, 2 v.š. viso grūdo avižinių miltų (galite naudoti ir kvietinius, tik jų reikės kiek daugiau ~3 v.š.), prieskoninių žolelių ( krapų, petražolių ), česnako granulių, žiupsnelio druskos (pagal skonį), lydyto sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Varškę ir kiaušinį sumaišiau.
Mažais gabaliukais supjausčiau lašišą ir sudėjau į varškės/kiaušinių masę. Viską pagardinau prieskoniais, subėriau miltus ir gerai išmaišiusi formavau varškėčius (jei masė kiek lips prie rankų, jas sudrėkinkite vandeniu).
Varškėčius kepiau keptuvėje ant lydyto sviesto, juos vis pavartant iki iškeps.
„Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 4 varškėčiai. Paprasta. Greita. Gardu“, – priduria Audronė.
Šaltinis: „Gamink su Audrone“