• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kiaušinis – vienas seniausiai naudojamų produktų maisto gamyboje. Tačiau, ar žinome apie jį visas gudrybes? Prieš naudojant kiaušinius, juos reikia būtinai nuplauti su šiltu vandeniu, nes ant jų lukštų gali būti salmonelių bakterijos. 

Kiaušinis – vienas seniausiai naudojamų produktų maisto gamyboje. Tačiau, ar žinome apie jį visas gudrybes? Prieš naudojant kiaušinius, juos reikia būtinai nuplauti su šiltu vandeniu, nes ant jų lukštų gali būti salmonelių bakterijos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl tos pačios priežasties taip pat reikia patikrinti, ar nėra lukšte įskilimų ir nuplauto kiaušinio nedėti į tą pačią dėžutę, kad neužsikrėstumėte salmonelioze. Kiaušinį pradaužti galima tiesiog ant švaraus paviršiaus, pavyzdžiui, steriliai nuvalyto stalo viršaus. Patartina daužiant naudoti lygų paviršių, kad lukšto nuotrupos nepatektų į patiekalą. Pusę kiaušinio lukšto galima panaudoti sodinukams (įdėti į jo vidų smėlio, žemių, pasodinti sėklą ir augalas kuo puikiausiai sudygs).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų