• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionė po Europą salotų lėkštėje

Beveik kiekvienoje kavinėje atsivertus salotų valgiaraštį išvystumėte keletą geografinių vietovių: graikiškos, itališkos, Nicos salotos. Dažniausiai tai salotos, pavadintos gimtinės vardu. Tinkamai paruoštos jos suteikia progą ne tik numalšinti alkį, bet ir subtiliais skonio pojūčiais pajusti bent dalelę tos šalies virtuvės ypatumų ir pasimėgauti jais neiškėlus kojos iš savo šalies. Pamėginkime su salotų lėkšte apkeliauti Europą!

Beveik kiekvienoje kavinėje atsivertus salotų valgiaraštį išvystumėte keletą geografinių vietovių: graikiškos, itališkos, Nicos salotos. Dažniausiai tai salotos, pavadintos gimtinės vardu. Tinkamai paruoštos jos suteikia progą ne tik numalšinti alkį, bet ir subtiliais skonio pojūčiais pajusti bent dalelę tos šalies virtuvės ypatumų ir pasimėgauti jais neiškėlus kojos iš savo šalies. Pamėginkime su salotų lėkšte apkeliauti Europą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norvegiškos salotos

Be abejo, neapsieisime be silkės. Dvi sūdytas silkes išmirkykite piene, atskirkite silkių filė, ją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir lengvai apkepinkite aliejuje, tada sumaišykite su šaukšteliu garstyčių ir žiupsneliu cukraus. Du žalius kiaušinius išplakite su dviem šaukštais acto, supilkite prie svogūno ir kartu apkepinkite. Viską lengvai išmaišykite, ant iškepusio omleto sudėkite silkę. Salotas patiekite šiltas, puoštas prieskoninių žalumynų lapeliais ir virto kiaušinio trupiniais.

REKLAMA

Daniškos salotos

Juostelėmis supjaustykite dvi morkas ir vieną nedidelę saliero šaknį. Žiedinį kopūstą suskirstykite nedideliais žiedynėliais. Viską sumaišykite ir trumpai apvirkite sūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite 200 gramų

kriauklelių makaronų. Kai makaronai baigs virti, sumaišykite juos su daržovėmis, įpjaustykite jautienos kumpio ir apliekite padažu: trys šaukštai majonezo, šaukštas acto, šaukštelis garstyčių, du šaukštai aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Angliškos salotos

Reikės: 100 gramų virtos viščiuko krūtinėlės, nedidelės saliero šaknies, pusės stiklinės virtų smulkintų grybų, dviejų nedidelių agurkų, dviejų šaukštų majonezo, šaukštelio garstyčių, žiupsnelio druskos. Mišrainei

skirtus produktus supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite, užpilkite majonezo ir garstyčių padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Austriškos salotos

Šešių virtų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus susmulkinkite, sudėkite į salotinę vienu sluoksniu. Ant viršaus pabarstykite 100 gramų tarkuoto kietojo sūrio. Tada – sudėliokite sluoksnį šakute lengvai pasmulkintų žuvies konservų ir viską užpilkite majonezu. Toliau – sluoksnis žiedais supjaustyto svogūno, 100 gramų šaldyto ir sutarkuoto sviesto, galiausiai – smulkinti tryniai. Viską dar kartą apipilkite majonezu. Viršų galima pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais. Kad visi sluoksniai gerai persigertų aromatais ir skoniais, mišrainę patariama palaikyti šaldytuve per naktį.

REKLAMA

Strasbūro salotos

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, 200 gramų sūrio ir 60 gramų marinuotų agurkėlių – kubeliais, keletą dešrelių – griežinėliais. Viską išmaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir pusės citrinos sultimis, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.

Lenkiškos salotos

Dar vienos sluoksniuotos salotos. Apačioje – pomidorų riekelės (500 gramų), apibarstytos druska ir truputėliu cukraus. Kitas sluoksnis – du griežinėliais pjaustyti švieži agurkai, vėl žiupsnelis druskos. Ant agurkų – du virti susmulkinti kiaušiniai, ant jų – du griežinėliais pjaustyti rauginti agurkai. Paskutinis sluoksnis – smulkiai pjaustytas svogūnas. Viską apšlakstykite trimis šaukštais aliejaus, papuoškite krapais.

REKLAMA

Prahos salotos

Gabalėlį keptos veršienos ar kiaulienos, svogūną ir obuolį supjaustykite šiaudeliais, o raugintą agurką – griežinėliais. Viską sumaišykite, apšlakstykite citrinos sultimis, užpilkite tris šaukštus majonezo, pagardinkite druska ir dar kartą išmaišykite.

Itališkos salotos

Smulkučiais šiaudeliais supjaustykite 150 gramų kopūsto, įberkite saują tarkuoto kietojo sūrio, mažais kubeliais supjaustykite raudonąją papriką, du skirtingus obuolius, suspauskite ir susmulkinkite česnako skiltelę. Viską užpilkite padažu, pagamintu iš 100 gramų majonezo ir šaukšto pomidorų padažo. Salotas puoškite alyvuogėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų