Šie trys produktai gali padėti atsikratyti cukraus vartojimo įpročio.
1. Arbatą gardinkite medumi. Kad medus būtų tikrai geros kokybės, geriausia jį pirkti iš ūkininkų. Tačiau jeigu vis dėlto nusprendėte medų pirkti parduotuvėje, prieš tai gerai ištyrinėkite jo sudėtį.
Medumi pakeitus cukrų, galima efektyviai pagerinti savo virškinimo sistemą. Mūsų žarnyno mikroflora neretai kenčia dėl įvairiausių sutrikimų, o štai medus pagerina jo veiklą.
Iš medaus daug greičiau yra gaunama reikalinga energija.
2. Vietoj cukraus – saldžioji stevija. Stevija yra puikus cukraus pakaitalas, ypač sergantiems cukriniu diabetu, turint antsvorio ar kitų virškinimo problemų.
Viena iš geriausių saldžiosios stevijos savybių - ji visiškai neturi cukraus, tačiau pagardina mūsų gėrimus ir patiekalus lygiai taip pat saldžiai kaip ir pastarasis.
3. Saldusis užkandis – datulės. Specialistai jau seniau pastebėjo, kad datulės malšina alkio jausmą, o užkrimtus jų vos kelias - pagerinama smegenų veikla.
Datulės gerina nervinę sistemą, suteikia energijos ir mažina vėžinių susirgimų riziką.