Atsakymas į šį seniai iškilusį klausimą iš tikrųjų yra gana paprastas. Pasirodo, visai nesvarbu, kurią folijos pusę naudojate, rašo tastingtable.com.
Kurią folijos pusę naudoti?
„Nepriklausomai nuo to, kurią pusę naudosite, abi pusės atlieka tą patį darbą gaminant, šaldant ar laikant maistą“, – paaiškino Mike Mazza.
Vienintelis atvejis, kai pusė, kurią naudojate, turi reikšmės – kai perkate nelimpančią foliją. Tokiu atveju, nelimpančia danga padengiama tik viena pusė, kuri būna specialiai pažymėta, tad nekyla bėdų sprendžiant, kurią pusę naudoti.
Tie, kurie vis dar skeptiškai vertina skirtumą tarp blizgios ir matinės aliuminio folijos pusės, gali būti ramūs – šis skirtumas atsiranda gamybos proceso metu.
„Galutiniame valcavimo etape per valcavimo stakles vienu metu perleidžiami du folijos sluoksniai. Ta pusė, kuri liečiasi su poliruoto plieno valcavimo volais, tampa blizgi“, – aiškino M. Mazza ir pridūrė, kad kita pusė, kuri neturėjo tiesioginio sąlyčio su valcavimo volais, lieka matinė.
Kitas gajus mitas, kad viena aliuminio folijos pusė yra nuodinga ir didina vėžio riziką. Tačiau tie, kurie nerimauja dėl šių dalykų, gali būti ramūs.
Daktaras Robertas Yokelis, toksikologijos profesorius, Kentukio universitete tiriantis aliuminio poveikį organizmui, išsklaidė šį mitą. Pasak jo, vidutiniškai per dieną suaugęs žmogus suvartoja mažiau nei 1 proc. arba 7-9 mg aliuminio.
Tokio kiekio nepakanka, kad suaugusiajam būtų padaryta žala, tuo labiau, kad išsivystytų demencija ar vėžys.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!