Ar blizgi pusė atspindi daugiau šilumos, todėl maistas tampa traškesnis? O gal matinė pusė yra geresnė šilumos laidininkė, ir dėl to maistas kepa tolygiau?
Tai paslaptis, kurią bandė išspręsti ne vienas virtuvės šefas. Pagaliau „Huffpost“ ekspertų pagalba išsiaiškino šią paslaptį.
Štai svarbus dalykas, kurį turite žinoti: jei gamindami maistą naudojate blizgančią pusę, tai darote teisingai. O jei naudojate matinę pusę – irgi darote teisingai. Pasak „Reynold's Kitchen“, šių dviejų pusių skirtumas neturi nieko bendro su maisto gaminimu. Tai tik pačios aliuminio folijos gamybos ypatumas.
Reynoldas paaiškino skirtumą savo svetainėje:
Gamybos metu folija sluoksniuojama. Frezavimas yra procesas, kurio metu naudojama šiluma ir folija ištempiama iki norimo storio. Frezuojami du sluoksniai liečiasi vienas su kitu. Kai folija liečiasi su kitu sluoksniu, atsiranda matinė pusė. Blizgioji pusė yra šlifuota pusė, kuri nesiliečianti su kitu metalo lakštu. Folijos nauda yra tokia pati, nesvarbu, kurią pusę naudosite.
Kitaip tariant, drąsiai naudokitės ta puse, kuri jums patinka.