Atsižvelgiant į tai, kad baltasis ir rudasis cukrus yra kilę iš tų pačių kultūrų – cukranendrių – jie yra gana panašūs
Ryškiausias šių dviejų cukrų skirtumas yra tas, kad rudojo cukraus kalcio, geležies ir kalio kiekis yra šiek tiek didesnis.
Rudasis cukrus taip pat turi šiek tiek mažiau kalorijų nei baltasis cukrus, tačiau skirtumas yra minimalus. Viename arbatiniame šaukštelyje rudojo cukraus yra 15 kalorijų, o tas pats baltojo cukraus kiekis turi 16,3 kalorijos, rašoma healthline.com.
Be šių nedidelių skirtumų, mitybos verte jie yra panašūs, o pagrindiniai jų skirtumai yra skonis ir spalva.
Receptuose pakeitus baltąjį cukrų į rudąjį, patiekalai įgaus šviesų karamelės ar rudos spalvos atspalvį. Ir priešingai, kepant su baltuoju cukrumi, gaunamas šviesesnės spalvos patiekalas. Taigi, galutinis rezultatas priklausys nuo to, kurį pasirinksite.
Rudasis ir baltasis cukrus taip pat turi unikalius skonio profilius. Rudasis cukrus dėl įdėtos melasos turi karamelės ar irisinį skonį. Dėl šios priežasties jis puikiai tinka šokolado pyragams ir sausainiams, taip pat vaisių pyragams.
Baltasis cukrus yra saldesnis, todėl norimam skoniui pasiekti galite jo naudoti mažiau. Dėl neutralaus skonio jis yra universalus kepimo ingredientas, tinkantis visuose kepiniuose.