Britų virtuvėje kalėdiniai patiekalai dažniausiai nežiba išskirtinumu ir, pavyzdžiui, lietuviams nekelia didelio apetito. Jų tradicinis „pigs in blankets“ užkandis – šonine apvyniotos kiaulienos dešrelės ar „yorkshire pudding“ – miltinės bandelės, kurios neretai skęsta gravy padaže.
Šių patiekalų neatsisako ir karalienė, tačiau šventinį stalą paįvairina gerokai įmantresniais patiekalais. Pavyzdžiui, vienas mėgstamiausių karalienės šventinių patiekalų – salotos su krevetėmis ar omarais.
Virtuvės šefas Darren McGrady, kuris turi ilgametę patirtį karališkosios šeimos virtuvėse, išdavė keletą paslapčių.
„Po šventinių mišių, jie visuomet surengia gausius priešpiečius. Tiesą sakant, jų meniu yra ganėtinai tradicinis, be didelių nukrypimų į moderniąją virtuvę. Į pietus įeina vienos mėgiamiausių salotų su krevetėmis ar omarais, keptas kalakutas, įdarytas šalavijais ir svogūnais, troškintos morkos, briuselio kopūstai, pastarnokai. Desertui jie visuomet renkasi kalėdinį pudingą su brendžio sviestu. Ir tai kartojasi kasmet“, – kalbėjo jis.
Vis dėlto, ne kartą virtuvės šefas patiekė karalienę ir lietuvius vienijantį patiekalą – virtą jaučio liežuvį.