Šiam patiekalui Jums reikės:
500 g kalakutienos filė,
3 pakelių ryžių,
2 vidutinio dydžio morkų,
1 didelio svogūno arba nedidelio poro,
1 geltonosios paprikos (gali būti ir žalioji ar raudonoji),
2 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų,
ekologiško sultinio, lauro lapelių, pipirų,
kelių česnako skiltelių,
gabalėlio sviesto,
1/2 šaukštelio malto gvazdikėlio, žolelių mišinio, kitų prieskonių pagal skonį.
Kalakutienos marinatui: alyvuogių aliejaus, sojos padažo, pusės citrinos, poros skiltelių česnako,
kalakutienos prieskonių, druskos, pipirų, žolelių mišinio.
Nedideliais gabaliukais supjaustome kalakutieną. Apibarstome ją druskos, pipirų bei kalakutienos prieskonių mišiniu. Išminkome kartu su traiškytomis česnako skiltelėmis, truputėliu sojos padažo, žolelėmis, pusės citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Keletą valandų laikome šaldytuve, kad marinatas geriau įsigertų. Kuo ilgiau laikysite, tuo mėsytė bus gardesnė ir minkštesnė. Sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūną arba porą, papriką. Viską gerai apkepiname alyvuogių aliejuje. Įspaudžiame keletą česnakų skiltelių, įberiame malto gvazdikėlio, šaukštą ekologiško sultinio, kitų prieskonių pagal skonį, suverčiame konservuotus pomidorus, įpilame pusę stiklinės vandens. Kitoje keptuvėje lengvai apkepiname marinuotus kalakutienos gabalėlius. Suberiame į keptuvę su daržovėmis. Išverdame ryžius (svarbu nepervirti). Viską gerai išmaišome, įdedame gabalėlį sviesto ir nuolat maišydami troškiname apie 10–15 min. Į patį troškinį galima įdėti neišlukštentų česnako skiltelių. Jos suminkštės ir suteiks plovui papildomo skonio ir aromato.